Bočelijeva božićna čarolija: Slavni tenor virtuelno iz zgrade opere u Italiji

03.12.2020

06:12 >> 17:25

0

U video-pozivu koji je objavio na zvaničnoj fejsbuk-stranici sa ćerkom Virdžinijom poziva sve ljude širom sveta da uživaju u koncertu bez publike

Bočelijeva božićna čarolija: Slavni tenor virtuelno iz zgrade opere u Italiji
Copyright Profimedia

Čuveni italijanski tenor Andrea Bočeli održaće veliki virtuelni koncert 12. decembra koji će se emitovati iz zgrade opere Teatro Regio di Parma u Italiji. Pod nazivom “Ja verujem u Božić”, maestro će izvoditi pesme sa novog albuma “Believe”, ali neće izostaviti ni njegove poznate numere.

U video-pozivu koji je objavio na zvaničnoj fejsbuk-stranici, nalazi se u čuvenoj zgradi opere, a društvo mu pravi ćerka Virdžinija, s kojom je pozvao ljude širom sveta da uživaju u čarobnoj večeri.

– Virdžinijine oči biće oči sveta: njen pogled – na čudo pozorišta i na čaroliju Božića – vodiće nas za ruku na specijalno putovanje, na zabavu sačinjenu od muzike, duhovnosti, radosti i oduševljenja (hvala vizionarskoj režiji Franka Dragona) … Satkan od topline, poverenja, optimizma koji ove godine očekujemo kao najpoželjniji poklon. Na jedan dan, to će biti Virdžinija, domaćica… A vi, njeni gosti – poručio je Bočeli.

Printscreen / Facebook Andrea Bocelli

Virtuelne ulaznice će se naplaćivati 25 dolara, koncert će moći da se prati preko zvaničnog sajta slavnog tenora, a deo novca će ići u dobrotvorne svrhe.

Podsetimo, Andrea Bočeli izveo je 12. aprila Uskršnji koncert iz prazne milanske katedrale Duomo koji je putem jutjub-kanala videlo oko 24 miliona ljudi. Ovaj koncert je bio simbolična poruka ljubavi, nade i podrške za izlečenje obolelih od kovida 19.

Svoju publiku obradovao je i 26. jula koncertom pod sloganom „Čekajući misteriju lepote 2021“, koji je direktno prenošen na njegovom jutjub-kanalu. Maestro Bočeli je ovoga puta nastupio iz amfuteatra Teatro del silencia koji je izgrađen, na njegovu inicijativu, u rodnom gradnu Lajatiko.

Pročitajte još: Marija Kalas: Prva i poslednja grčka boginja opere

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike