Biljana koja glumi Daru iz Jasenovca otkriva šta joj je na snimanju najteže palo: "Plašila sam se"

20.02.2021

23:02 >> 23:28

0

Biljana koja glumi Daru iz Jasenovca otkriva šta joj je na snimanju najteže palo: "Plašila sam se"
Copyright Foto: Printskrin/RTS

Biljana Čekić, devojčica iz naslovne uloge filma “Dara iz Jasenovca” reditelja Predraga Gage Antonijevića opisala je koje su joj scene iz filma najteže pale.

Na naše pitanje koliko je za nju, ipak, bilo teško da doživi lik desetogodišnje Dare kojoj ustaše ubijaju majku i starijeg brata, i da se izbori sa tako bolnom pričom kakva je Jasenovac, Biljana kaže da je bilo trenutaka kada se plašila.

– Te scene ustaša u crnim uniformama kada pucaju, muče i ubijaju ljude i decu u logoru su prestrašne, kao i scenografija u kojoj smo snimali. Znaš da se to ne događa stvarno, ali se ipak bojiš, jer se setiš da su se ti zločini nad našim narodom zaista desili, i da su ustaše svašta radile ljudima. Dara je u logoru ostala sama sa mlađim bratom koji je još beba, i to nije bilo lako da se igra -rekla je Biljana za “Novosti”.

Pročitajte još:

Svoju junakinju, kako ističe, Biljana vidi kao veoma hrabru i jaku devojčicu, koja u toj strahoti Jasenovca mora da se bori za bratovljev i svoj život.

– Meni je možda najteže bilo da odglumim scenu kada svog malog brata držim u naručju i govorim mu da ga volim. To je za mene veoma emotivno, zato što bih i ja u životu sve učinila za svoje najmilije, i u tome je sličnost između Dare i mene.

Biljana živi sa ocem, bratom, sestrom i bakom, i jako je vezana za svoju porodicu, koja joj je, kako nam otkriva, dala i najveću podršku za ovaj film.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike