Beogradska filharmonija: Brutalno teška Šumanova simfonija za kraj sezone "Muzika svuda"

15.06.2021

14:36 >> 13:18

0

Filharmonija je dolazila do nove publike pa se čulo preko 60.000 sati muzike orkestra na 423 loakcije, i to u 106 mesta širom Srbije

Beogradska filharmonija: Brutalno teška Šumanova simfonija za kraj sezone "Muzika svuda"
Copyright Promo / BF / Marko Đoković

Svečano zatvaranje sezone “Muzika svuda” Beogradske filharmonije, zajedno sa šefom dirigentom Gabrijelom Felcom, zakazano je za četvrtak, petak i subotu (17 – 19 jun), u sali Filharmonije.

Kao solista sa orkestrom nastupa Robert Lakatoš, superstar na violini, a na programu su dela Bruha i Šumana.

Svetska kritika za Lakatoša kaže da je “idealni solista raskošnog, samouverenog tona, koji u svakom trenutku nastoji da zadivi publiku virtuozitetom”.

Jednog od najperspektivnijih mladih umetnika svoje generacije, filharmonijska publika će imati priliku da čuje tri večeri zaredom u izvođenju Bruhovog koncerta za violinu i orkestar.

Milos Tesic/ATAImages

Koncertni pogram povodom kraja sezone kruniše grandiozna Šumanova simfonija br. 2.

– Moram da kažem jedno veliko hvala svim kolegama ovde, napravili smo sjajnu sezonu, ujedno i jednu od najboljih koncertnih sezona na celom svetu. Beogradska filharmonija je konstantno svirala za razliku od drugih, za muzičare je to najvažnije i daje najbolje rezultate. Za kraj pripremamo tipično nemački repertoar, u muzičkom svetu je poznato da je Šumanova simfonija br. 2 brutalno teška. To je veliki izazov za nas i znači da nema opuštanja do samog kraja sezone – rekao je Felc.

U sezoni obeleženoj restrikcijama, Beogradska filharmonija je održala rekordni broj koncerata.

Promo / Beogradska filharmonija

U pitanju je 62 nastupa sa 112 proba i odsviranih 96 orkestarskih programa. Svi koncerti u filharmonijskoj sali su se snimali i emitovali se na brojnim lokacijama van koncertne dvorane u okviru akcije “Muzika svuda”.

Pročitajte još

Na ovaj način, Filharmonija je dolazila do nove publike pa se čulo preko 60.000 sati muzike orkestra na 423 loakcije, i to u 106 mesta širom Srbije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike