Animacija inspirisana istinitim događajima: Oni su leteli u svemir pre Jurija Gagarina

24.06.2021

17:20

0

Autor: Dejan Ćirić

Priča o psima koji krstare kosmosom je istovremeno zabavna i edukativna, što je siguran put koji vodi ka novom animiranom klasiku

Film "Zvezdani psi tropska avantura" Promo/MCF

Psi koji govore, psi koji upadaju u nevolje, psi astronauti i oni koji su poslati na novi tropski zadatak – to su Belka i Strelka. Njih ćete od 9. septembra moći da gledate na velikom platnu domaćih bioskopa u animiranom filmu “Zvezdani psi-tropska avantura”. Prvi trejler za treći nastavak ruske sage o kucama iz svemira nagoveštava uživanje za celu porodicu.

Nakon uspeha prva dva dela ruske animacije, „Zvezdani psi“ i „Zvezdani psi: Avantura na mesecu“, Belka i Strelka vraćaju se iskusniji, zanimljiviji i smehotresniji u najnovijem nastavku sage.

Film “Zvezdani psi tropska avantura” Promo/MCF

Kada se u tropskim krajevima Atlantskog okeana pojavi misteriozni i opasni vrtložni fenomen, prvi astronauti na povratku iz misije – Belka i Strelka poslati su na Saturn da istraže ovu čudnu pojavu.

Animacija je inspirisana istinitim događajima. Sredinom avgusta 1960. godine Sovjeti su lansirali Sputnjik 5, satelit koji je trebalo da proveri da li je moguće da živa bića opstanu duži vremenski period u svemiru. U kosmos je sa sobom poneo dva psa – Strelku i Belku, 2 siva zeca, 40 miševa, 2 pacova. Pseći kosmonauti utrli su put Juriju Gagarinu koji je 12. aprila 1961. postao prvi čovek u svemiru.

Film “Zvezdani psi tropska avantura” Promo/MCF

Rediteljka crtanog filma Ina Evlanikova je za prvi deo animacije dobila rusku nagradu iz oblasti kinematografije Zlatni orao za najbolju animaciju, dok je za sledeća dva nastavka bila nominovana u istoj kategoriji.

Priča o psima koji krstare svemirom je prava porodična poslastica jer je istovremeno zabavna i edukativna, što je siguran put koji vodi ka novom animiranom klasiku.

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti