Seksualno nasilje je neprihvatljivo i ne može ostati nekažnjeno: Maja Gojković se oglasila povodom ispovesti glumice Milene Radulović

17.01.2021

14:42 >> 14:44

0

Ona poručuje da je na čitavom društvu sada da ih podrži, a na nadležnim organima da hitno i efikasno reaguju u ovom slučaju

Seksualno nasilje je neprihvatljivo i ne može ostati nekažnjeno: Maja Gojković se oglasila povodom ispovesti glumice Milene Radulović
Copyright ATAImages/Miloš Tešić

Povodom ispovesti glumice Milene Radulović i prijave protiv profesora glume Mike Antića da je nju i još nekoliko učenica silovao, oglasila se i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković. Ona ocenjuje da je ovaj slučaj pokazao da je seksualno nasilje nad decom i ženama prisutno, često prikriveno i zato je neophodno da sve žrtve imaju jasnu podršku svih nas i u borbi koju vode.

– Ispovest mlade glumice Milene Radulović koja svedoči o stravičnom seksualnom nasilju koje je preživela u poznatoj školi glume sa razlogom je uznemirilo čitavo naše društvo. Zato pružam veliku podršku Mileni i svim drugim devojkama koje su prošle kroz patnju i torturu i ujedno im odajem zahvalnost na hrabrosti i odlučnosti da progovore o ovom teškom iskustvu. Ovo je važno ne samo zbog Milene, već i zbog svih devojaka i žena koje su se nalazile ili nalaze u ovakvoj situaciji, posebno iz sveta kulture koje su često žrtve nasilja o kome se u svetu kulture Srbije sve više govori, navodi se u saopštenju ministarke kulture.

Ona poručuje da je na čitavom društvu sada da ih podrži, a na nadležnim organima da hitno i efikasno reaguju u ovom slučaju.

– Zato pozdravljam već prve reakcije državnih organa i očekujem da ovaj slučaj dobije i sudski epilog, kako bi odgovorni snosili zakonske posledice i sankcije, a naše društvo poslalo jasnu poruku svima da seksualno nasilje nad devojčicama i ženama je neprihvatljivo i ne može ostati nekažnjeno, poručuje se u izjavi ministarke Gojković.

Ministarka Mihajlović: Niko nije toliko moćan da za svoja sramna nedela ne odgovara

Ispovest glumice Milene Radulović pokazuje koliko je seksualno nasilje prisutno u našem društvu, ali i koliko ga je teško primetiti i prijaviti, jer je perfidno i podmuklo, izjavila je danas predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović.

– Hvala Mileni i drugim devojkama koje su smogle hrabrosti da progovore. Ohrabrujem svaku ženu da nasilnika prijavi, jer nisu same u tom paklu. Tužilaštvo i druge nadležne institucije su tu da odrade svoj deo posla i drago mi je da je proces već pokrenut. Niko nije toliko moćan da za svoja sramna nedela ne odgovara, navela je Mihajlović.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike