Radoslav Zelenović o Miri Furlan: Otišla je istinska diva jugoslovenske kinematografije

22.01.2021

09:05 >> 11:09

0

Iza nje ostaju filmovi koje će i generacije u budućnosti obožavati

Radoslav Zelenović o Miri Furlan: Otišla je istinska diva jugoslovenske kinematografije
Copyright ATAImages / Miloš Rafailović

Bivši direktor Jugoslovenske kinoteke Radoslav Zelenović kazao je, povodom smrti glumice Mire Furlan, da je ostvarila uloge u filmskim ostvarenjima koja se označavaju kao “temelji jugoslovenske kinematografije”.

Sa izrazitom uverljivošću, kaže, igrala je kod Emira Kusturice u filmu “Otac na službenom putu”, u legendarnom ostvarenju Rajka Grlića “U raljama života”, u filmu Živka Nikolića “Čudo neviđeno”, imala je karijeru u SAD…

– Otišla je istinska diva jugoslovenske kinematografije, koja je podjednako plenila svojom inteligencijom i na filmu i u životu. Kada odlazi vrhunski umetnik, teško je njegovim prijateljima, porodici, ali i svima koji su u njegovoj umetnosti uživali – rekao je Zelenović.

Profimedia

Kako kaže, Mira Furlan je trebalo da dobije prestižnu nagradu “Aleksandar Lifka” na festivalu na Palićkom festivalu, gde je jednom bila i predsednik žirija.

– Nagrade su samo jedan segment nečije umetničke karijere, ali iza nje ostaju filmovi koje će i generacije u budućnosti obožavati – rekao je Zelenović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike