Sopran Sofija Pižurica: Publika će na Dan zaljubljenih uživati u divnim pesmama sa juga Mediterana

12.02.2021

17:01 >> 09:53

0

Autor: Dejan Ćirić

Veče napolitanske muzike u izvođenju ansambla Opere Narodnog pozorišta, biće održano 14. februara na Velikoj sceni

Sopran Sofija Pižurica: Publika će na Dan zaljubljenih uživati u divnim pesmama sa juga Mediterana
Copyright Sofija Pižurica Tanjug/Sava Radovanović

Sopran Sofija Pižurica ističe da će na koncertu pod nazivom „Non ti scordar di me“ (Ne zaboravi me), biti izvedeni neki od najpoznatijih dragulja iz bogatog opusa klasičnih napolitanskih pesama u kojima se prepoznaju razne osobine ljudskih strasti i osećanja.

– Publika će biti u prilici da uživa u melodijama kao što su „Santa Lucia“, „Canción de Paloma“, „Chitarra Romana“, „Non ti scordar di me“, „Parlami d’ amore Mariu“, „Con te partiro“… Povod za koncert je odličan, a u nacionalnom teatru će se čuti “lakše” note nego što smo to navikli – kaže Pižurica.

Veče napolitanske muzike u izvođenju ansambla Opere Narodnog pozorišta, biće održano 14. februara, na „Dan zaljubljenih“ na Velikoj sceni. Uz Orkestar Opere Narodnog pozorišta, pod dirigentskom upravom Ðorđa Pavlovića i u režiji Ane Grigorović, nastupiće osim Pižurice, Janko Sinadinović, Dejan Maksimović, Jasmina Trumbetaš Petrović, Sanja Kerkez, Dragana del Monako, Ljubica Vraneš i Aleksandra Stamenković. Koncertmajstor je Edit Makedonska.

Tanjug/Zoran Žestić

Pižurica naglašava da nije lako operskim aparatom pevati napolitanske pesme.

– Ljubavne serenade i najpoznatije italijanske kancone zahtevaju potpuno drugačiji vokalni doživljaj muzike nego što je to slučaj sa operskim arijama. Potrudićemo se da publika uživa u Narodnom pozorištu na Dan zaljubljenih u divnim pesmama sa juga Mediterana – ističe cenjena umetnica i naglašava da je jako važno za svakog operskog pevača da zadrži kontinuitet nastupa.

Tanjug/Sava Radovanović

– Ne smem da pomislim šta bi bilo sa nama da ne nastupamo. Probe se održavaju u većim prostorima, kao što je horska sala gde možemo da poštujemo propisane epidemiloške mere – kaže Pižurica i dodaje da se sa kolegama nada što skorijem izlasku iz ove situacije, kako bi se publika u potpunosti vratila u pozorište.

Pročitajte još

– Mi radimo kao da će za koji dan sve da se završi. Čak se nadamo i nekoj operskoj premijeri do početka leta – zaključuje ona.

Programi u Narodnom pozorištu, uz ograničen broj mesta za publiku, održavaju se uz poštovanje svih mera zaštite.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike