Tihomir Arsić se borio do poslednjeg dana s bolešću: Čudan je taj moj tumor

07.12.2020

14:24 >> 16:46

0

Glumac je otvoreno govorio o svom teškom zdravstvenom stanju, ali se, ipak, nadao da će se jednog dana možda vratiti i svojoj profesiji

Tihomir Arsić se borio do poslednjeg dana s bolešću: Čudan je taj moj tumor
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Tihomir Arsić preminuo je danas u 63. godini nakon duge i teške bolesti, a otvoreno je pričao o tome kako podnosi taj težak period.

U nedavnom intervjuu koji je dao, ispričao je do detalja o kaceru s kojim se suočio, te je poručio da je potpuno svestan onoga što mu se dešava. Ono što mu je dodatno teško palo, jeste što mu je bolest uskratila ulogu za koju je ocenio da mu je bila najveća u karijeri.

– U maju prošle godine sam se pripremao za opskurnu filmsku ulogu čoveka koji umire od raka. Pet meseci sam se pripremao za taj lik, prvi put sam išao u teretanu i trenirao boks, Malo pre početka snimanja, koje je trebalo da traje dva i po meseca i bude vrlo zahtevno, preventivno sam otišao kod lekara na detaljnije preglede. Kako skoro 20 godina nisam igrao tako veliku ulogu na filmu, mislio sam da je u redu da budem siguran da sam dobro i da neću morati da pravim pauzu. Uradio sam nekoliko skenera i magneta, mada sam bio zdrav i nisam osećao nikakve tegobe. Tako sam slučajno saznao da imam kancer na glavi pankreasa – ispričao je Arsić u oktobru ove godine, a zatim opisao kako mu se bolest razvijala.

– Premda je kancer bio u samom začetku, rešio sam da ne odlažem lečenje. Operisan sam za šest dana. Kada su me iz operacione sale odvezli na intezivnu negu, bio sam u bunilu od anestezije. Moja supruga Jelena je bila pored mene. Kaže da je prvo što sam rekao bilo: “Ništa od filma.” Nažalost, film nisam snimio, ali na sreću snimio ga je jedan sjajan glumac. Odličan je i upravo se emituje u bioskopima. Što se moje operacije tiče, bila je uspešna. Histopatološki nalazi su pokazali da imam izglede za potpuno izlečenje. Lekari su mi čestitali. Žlezde su bile čiste. Nigde nije bilo metastaza i sve je izgledalo dobro. Prevencije radi, određeno mi je da primim dvanaest hemioterapija, jako teških, koje sam ipak odlično podnosio. Krajem februara ove godine trebalo je da odem na kontrolu. Potom je usledio novi šok – otkrio je tada glumac potpuno iskreno. Kao ni mnogima, koronavirus nije mu išao u prilog, pa je rekao da zbog situacije sa pandemijom nije mogao blagovremeno da ode na kontrolu.

– Zbog korone, na kontrolu sam otišao tek šestog maja. Dva dana kasnije su mi rekli da imam metastaze na obe strane jetre. Posle novih hemioterapija kojima sam bio podvrgnut tokom leta, nedavna kontrola je pokazala da se broj metastaza na jetri uvećao, ali njihova veličina ne. Sada krećem sa trećom turom hemioterapije. Duboko sam svestan činjenice da je ova bolest neizlečiva, ali takođe i toga da život može da se produži, a s obzirom na to da imam za šta i za koga da ga nastavim – za moju porodicu i prijatelje, možda i za šansu da se vratim u profesiju – odlučio sam da se borim… Pankreas je sada odlično i tu gajim malu nadu. Osećam se i ponašam kao da sam besmrtan. Ako ti je već ostalo nekoliko meseci, ili koja godina života, onda treba to vreme da provedeš u sreći i veselju. Čudan je taj moj tumor na jetri. Ne možemo mu ništa. Mutira. Poslednja hemioterapija nije dala rezultate. Možda je moja jetra uvežbana da podnosi svašta. Nadam se da ćemo ubosti terapiju na koju će reagovati. Kao posledica operacije pankreasa i lečenja pojavio mi se povišen šećer, ali nisam znao. Gubio sam na težini misleći da je to od hemiopterapije, a tek sam u maju ove godine saznao pravi razlog. Sa preko sto kilograma spao sam na šezdeset i devet. U međuvremenu sam uspeo da povratim nekih sedam-osam. Dajem sebi insulin svakog dana – izjavio je Tihomir za Gloriju.

Pročitajte još:

Tihomir Arsić se bori sa karcinomom, a sada je otkrio još jednu tužnu vest

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike