Preminuo glumac Borivoje Kandić

08.12.2020

16:03 >> 17:12

0

Ostaće upamćen po ulozi mladog Vuka Karadžića u istoimenoj TV seriji reditelja Đorđa Kadijevića

Preminuo glumac Borivoje Kandić
Copyright Printscreen/Youtube/Bezrukavica

Glumac Borivoje Bora Kandić preminuo je sinoć u Beogradu u 59. godini.

Ostaće upamćen po ulozi mladog Vuka Karadžića u istoimenoj TV seriji reditelja Đorđa Kadijevića iz 1987. godine.

Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Član Jugoslovenskog dramskog pozorišta bio je u periodu od 1986. do 1997. godine, ali je i pre toga ostvario nekoliko uloga u tom teatru poput “Kolubarska bitka” Dobrice Ćosića u režiji Arsenija Jovanovića, “Zli dusi” F. M. Dostojevskog u režiji Steve Žigona, “Mali princ” Antoana de Sent Egziperija u režiji Karlosa Medine i “Lova” Džoa Ortona u režiji Nenada Ilića.

Promo / Arhiva JDP

Igrao je i u predstavama “Rodoljupci” Jovana Sterije Popovića u režiji Dejana Mijača, “Dom Bergmanovih” Nenada Prokića u režiji Nevenke Janać, “Seobe” Miloša Crnjanskog u režiji Vide Ognjenović, “Gospođa Kolontaj” Agnete Plejel u režiji Ivane Vujić, “Ruženje naroda u dva dela” Slobodana Selenića u režiji Dejana Mijača, “Šta to Kabuš pogrešno radi” Maksa Friša u režiji Olge Savić, “Valjevska bolnica” Dobrice Ćosića u režiji Dejana Mijača, “Tergovci” Emanuela Kozačinskog u režiji Vide Ognjenović i mnogim drugim.

Varljivo leto/Printscreen/Youtube

Ostvario je zapažene uloge i na drugim pozorišnim scenama (“Banditska balada”, SNP Novi Sad, “Srpska drama”, Zvezdara teatar), u televizijskim serijama poput “Kraj dinastije Obrenović”, “Srećni ljudi”, “Mali kućni grafiti”, “Seljaci”, “Greh njene majke”…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike