Ža Ža Gabor sahranjena nakon pet godina u Budimpešti: Ispunjena poslednja želja slavne glumice (FOTO)

14.07.2021

15:58 >> 15:35

0

Jedna od poslednjih zvezda zlatnog doba Holivuda preminula je 18. decembra 2016.

Ža Ža Gabor sahranjena nakon pet godina u Budimpešti: Ispunjena poslednja želja slavne glumice (FOTO)
Copyright Sahrana Ža Že Gabor Profimedia

Mađarska glumica Ža Ža Gabor, poznata po glamuru, dijamantima i devet brakova, sahranjena je u Budimpešti, pet godine nakon svoje smrti.

Pepeo će počivati na groblju velikana u mađarskoj prestolnici, a urna je položena uz zvuke romskog orkestra i glumičino najdraže cveće – žute i ružičaste ruže, piše Rojters.

Sahrana Ža Že Gabor / Profimedia

Rođena kao Sari Gabor u imućnoj mađarskoj porodici, 1930-ih je dobila titulu Mis Mađarske.

Nakon Drugog svetskog rata, ostavivši bez svog prvog supruga Burhana Belgea, turskog diplomatu, Sari je sa sestrama otišla u Sjedinjene Američke Države.

Ža Ža Gabor / Profimedia

Njen poslednji suprug Frederik princ von Anhalt, za kojeg je bila udata od 1986. do svoje smrti 2016. godine, rekao je da je njena želja bila da bude sahranjena u Mađarskoj, svojoj domovini.

Sahrana Ža Že Gabor / Profimedia

Von Anhalt je urnu sa tri četvrtine njenog pepela nosio u London, zatim u Nemačku, a odatle u Budimpeštu, koristeći priliku pre zatvaranja granica zbog pandemije korona virusa.

Ža Ža Gabor / Profimedia

– Bila je u prvoj klasi, imala je svoje sedište i imala je pasoš. To joj je bilo poslednje putovanje, uvek je letela prvom klasom, imala je svoj šampanjac i kavijar. Onda smo stigli u Budimpeštu, to je ona želela i to je ostavila u svojoj poslednjoj poruci, jer je i njen otac ovde sahranjen – rekao je Anhalt.

Istakao je da je Gabor želela “da slavi život, a ne sahranu”.

Gabor je bila jedna od poslednjih zvezda zlatnog doba Holivuda. Pojavila se u više od 30 filmova uključujući “Mulen ruž” 1952. i “Lili” 1953. godine, a do 1970. je počela da odbija manje uloge govoreći “možda sam karakter, ali ne želim da budem karakterna glumica” .

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike