Andrija Kuzmanović za 24sedam o novoj ulozi: Jedna priča iz mog Beograda

03.10.2020

15:48 >> 15:12

0

Autor: Dejan Ćirić

Počelo snimanje novog domaćeg filma i serije Zlatni dečko”

Andrija Kuzmanović za 24sedam o novoj ulozi: Jedna priča iz mog Beograda
Copyright Andrija Kuzmanović ATAImages/Antonio Ahel

Snimanje novog domaćeg filma i serije “Zlatni dečko” počelo je juče u produkciji Telekoma Srbije i Beta filma. Na stadionu OFK Beograd je serija predstavljena medijima, i ta lokacija nije slučajno odabrana, jer se upravo na tom mestu odvija radnja ove priče u čijem je centru mladi fudbaler problematičnog temperamenta, koji od rane mladosti, zbog svog talenta, postaje meta različitih interesa. “Zlatni dečko” kao nova sportska drama, u režiji Ognjena Jankovića, u prvi plan ističe glavnog junaka koga igra Denis Murić, dok je Vuk Ršumović na čelu tima scenarista ove serije i filma. U ostalim ulogama pojaviće se Igor Benčina, Tihomir Stanić, Petar Strugar, Andrija Kuzmanović, Ljubomir Bulajić, Jovana Gavrilović, Alisa Radaković, i drugi.

Povodom svoje najnovije uloge, jedan od naših najpopularnijih i najangažovanijih glumaca, Andrija Kuzmanović je za naš portal preneo prve utiske o ovom projektu od kog se mnogo očekuje:

– Počeo sam da snimam „Zlatnog dečka“ sa Ognjenom Jankovićem jer mi je, pre svega, bio interesantan scenario, ali i ceo tekst. Opet igram menadžera kao u filmu o Tomi Zdravkoviću, s tim što se ovde radi o fudbalskom menadžeru, tako da mi je ceo projekat veoma zanimljiv, a uloga izazovna. Ognjena sam znao od ranije, iz „Beogradskog sindikata“, i veoma sam poštovao njegov rad i uticaj na omladinu Beograda i Srbije generalno, a sada sam upotpunio sliku kroz rad na ovom filmu i seriji. Imali smo samo jedan snimajući dan, snimili smo poslednju scenu, ne mogu da kažem kakvu, uigravamo se, mlad je set, pa radimo neke manje zahtevne scene kako bismo mogli da postavimo likove, da bi kasnije sve to izgledalo onako kako smo zamislili. Veoma mi je drago što ću raditi sa Ogijem i sa celom ekipom – Perom Strugarom, Igorom Benčinom, Ljubom Bulajićem, malom Jovanom Gavrilović i mladom nadom Denisom Murićem, o kome takođe imam veoma visoko i lepo mišljenje. Ekipa je sjajna, sve su to vredni i dobri ljudi i fenomenalni glumci i posebno mi je drago što je ovo gradska priča iz mog Beograda i što imam priliku da budem deo nje – zaključuje popularni glumac.

“Zlatni dečko”, set ATAImages

Janković je rekao da je ponosan na fantastičnu podelu i ekipu glumaca, kao i na rad sa Ršumovićem, na ovoj istinitoj priči. On ističe da je ovo univerzalna priča, jer se na svim meridijanima planete gde se igra fudbal vodi identična borba, dok se ovde stavlja akcenat i fokus na mladog fudbalera koji pokušava da odoli surovoj stvarnosti i izbori se za svoju slobodu:

– Moram da odam počast mladom glumcu Muriću, jer je odvojio vreme da skoro godinu dana bude u pripremama, da trenira fudbal, tako da je on sada već realno prototip uspešnog fudbalera, rekao je reditelj koji je pohvalio i mladu glumicu Alisu Radaković dok je za Petra Strugara kazao je da iz njega izbijaju veliko iskustvo, inspiracija i kreativnost.

Denis Murić ATAImages

Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju Telekom Srbija grupe, prvi čovek odgovoran za snimanje toliko igranih serija u poslednje vreme, kako često naglašava, cilj kompanije je da bude pandan američkoj televiziji HBO.

– Kroz mnogobrojne projekte koji se realizuju u saradnji sa vodećim domaćim i inostranim produkcijama, Telekom Srbija se trudi da kreira najbolju i najkvalitetniju ponudu filmskog i televizijskog sadržaja za gledaoce u Srbiji i regionu, kazao je Lučić i dodao da će nastaviti da jačaju ovu lidersku poziciju na tržištu i da u saradnji sa najboljima iz ove branše pokreću projekte koji „pomeraju granice do sada viđenog“.

Telekom je u poslednje vreme radio na serijama – “Tajkun”, “Švindleri”, “Močvara”, a trenutno se snimaju “Azbuka mog života”, “Tajna vinove loze”, “Pevačica”, “Porodica” i mnogi drugi. Novitet ove produkcije leži u tome da stiže i novi partner uz Telekom, a to je kompanija Beta Adria iz Nemačke, jedna od vodećih kuća koje se bave produkcijom i distribucijom sadržaja.

“Zlatni dečko”, set ATAImages

Konferenciji je prisustvovao i Nebojša Taraba, predstavnik spomenute produkcije, i naglasio da su prepoznali kvalitet i potencijal projekta. Tako je “Zlatni dečko” dobio nešto što se ne dobija na početku produkcije: sa distribucijom u preko 160 zemalja gde Beta ima svoje kanale, ovo će biti prva srpska serija sa globalnom promocijom, objasnio je Taraba.

Ta nemačka kompanija stala je iza poznatih svetskih serijala kakav je “Babilon Berlin”, a iz Hrvatske je distribuirala izuzetno hvaljene kvalitetne serije “Novine” Dalibora Matanića i “Uspjeh” Danisa Tanovića, koji je produciran i prikazan na HBO Evrope. Kreiranje ovog ostvarenja, pored Telekoma Srbija i Beta filma, podržao je i Filmski centar Srbije.

Radnja je smeštena izvan fudbalskog terena i tako daje priliku gledaocima da upoznaju svet profesionalnog sporta iznutra, odnosno kako vladaju novac, moć, trgovina uticajem i kriminal. Tematika serije donosi uvid u svet modernog ropstva koje se ogleda u odnosu klubova, menadžera, roditelja i fudbalera, i u tom stilu je Ršumović pre 12 godina potpisao i mini seriju “Košarkaši” sa pokojnim Nebojšem Glogovcem u glavnoj ulozi. Protekle sezone ovaj autor je postao zapažen kao reditelj i pisac serije “Kalup”, a sada je tu na poziv producenta Uglješe Jokića.

“Zlatni dečko”, set ATAImages

Ekipu čeka još 50 dana snimanja, do 4. decembra, a većina scena će se realizovati u Beogradu. Serija “Zlatni dečko” emitovaće se tokom 2021. godine na kanalu Superstar TV koji mogu pratiti korisnici mts TV-a, kablovskog operatora Supernova i satelitske televizije m:SAT tv, kao i korisnici u regionu preko m:tel-a CG i BiH i širom sveta preko GO4TV.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike