Goran Paskaljević danas zauvek napušta Pariz: Kremacija na Per Lašezu

05.10.2020

07:33 >> 10:56

0

Autor: Dejan Ćirić

Urna sa posmrtnim ostacima čuvenog reditelja biće položena na Novom groblju u Beogradu

Goran Paskaljević danas zauvek napušta Pariz: Kremacija na Per Lašezu
Copyright ATAImages

Srpski reditelj Goran Paskaljević, koji je 25. septembra preminuo u Parizu, biće kremiran danas na groblju Per Lašez, po mnogima najčuvenijem groblju na svetu. Urna sa njegovim posmrtnim ostacima biće položena na Novom groblju u Beogradu, pored njegove majke Olivere. Na groblju Per Lašez počivaju mnoge slavne ličnosti kao što su Molijer, Šopen, Edit Pjaf, Lafonten, Žorž Bize, Apoliner, Rosini, Pisaro, Modiljani, Oskar Vajld, Simon Sinjore, Iv Montan, Marsel Prust, Žilber Beko, Džim Morison.

Među poznatim ličnostima sahranjenim na Per Lašezu je i srpski reditelj Aleksandar Saša Petrović. Svake godine ovo groblje obiđe čak tri i po miliona posetilaca. Paradoksalno, ali Per Lašez se smatra i jednim od najromantičnijih okupljališta u Evropi i svetu. Mnogo je hodočasnika koji obilaze grobove slavnih, a zaljubljeni parovi se ovde čak i zavetuju na večnu ljubav.

– Reditelj Goran Paskaljević biće kremiran u ponedeljak, 5. oktobra, na groblju Per Lašez u Parizu – napisao je njegov sin Vladimir Paskaljević na društvenim mrežama. Kako je naveo, urna će potom biti preneta u Beograd.

Rođaci, prijatelji i poštovaoci Gorana Paskaljevića moći će da se oproste od reditelja, izjave saučešće najbližima i upišu u knjigu sećanja u nedelju, 11. oktobra u kapeli na Novom gde će urna biti izložena od 11 do 15 sati.

– Urna će biti položena drugog dana na Novom groblju, a polaganje će se obaviti u krugu najuže porodice, po želji reditelja – navodi Vladimir Paskaljević.

Reditelj Goran Paskaljević preminuo je 25. septembra u Parizu u 74. godini. Napravio je više od 30 dokumentarnih i 13 igranih filmova. Među poznatim ostvarenjima su “Pas koji je voleo vozove”, “Poseban tretman”, “Zemaljski dani teku”, “Varljivo leto 68.”, “Suton”, “Bure baruta”, “Tango Argentino”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike