Gorčin Stojanović za 24sedam: Nagrade su prirodan nastavak umetničke radosti

07.10.2020 | 10:03 >> 10:38

Autor: Dejan Ćirić

Poznati reditelj za naš portal prenosi utiske povodom osvojene Sterijine nagrade za predstavu Semper Idem

Copyright ATA Images

Narodno pozorište Sombor pobedilo je na nedavno održanom 65. Sterijinom pozorju predstavom „Semper Idem“, po romanu Đorđa Lebovića u dramatizaciji i režiji Gorčina Stojanovića, osvojivši nagradu za  najbolju predstavu u celini.

U takmičarskoj selekciji 65. Sterijinog pozorja bilo je još šest predstava: „Ko je ubio Dženis Džoplin“ Tijane Grumić u režiji Sonje Petrović Srpskog narodnog pozorišta, „Kretanje“ Dimitrija Kokanova u režiji Jovane Tomović Bitef teatra, „Radnička hronika Petra Mihajlovića“ u režiji Veljka Mićunovića, Narodnog pozorišta Subotica i „Gustav je kriv za sve“ pozorišta Deže Kostolanji iz Subotice.

Žiri 65. Sterijinog pozorja doneo je sledeće odluke: Marko Marković dobitnik je Sterijine nagrade za glumu za ulogu Đorđa u predstavi „Semper Idem“, Gorčin Stojanović dobitnik je Sterijine nagrade za režiju predstave, a Ivana V. Jovanović dobitnica je nagrade za najbolju epizodnu ulogu.

Copyright Predstava “Semper Idem” Promo/Nađa Repman

Reditelj Gorčin Stojanović je za naš portal rekao da su nagrade, baš kao i honorari, posledica rada i dodao:

– Ako je rad, a u ovom slučaju i te kako jeste, bio ispunjavajući, emocionalno i spoznajno – onda su nagrade prirodan nastavak tog velikog zadovoljstva i ogromne umetničke radosti. Ako se dese. Ako se ne dese – tim gore po nagrade i njihov ugled. Somborsko pozorište je mesto gde kontinuirano nastaju takve stvari, i ja sam ponosan što sam delić tog kontinuiteta – izjavio je Stojanović.

Copyright Predstava “Semper Idem” Promo/Nađa Repman

Poslednji put nagradu za najbolju predstavu u celini Narodno pozorište Sombor osvojilo je davne 1976. godine sa predstavom „Ženidba i udadba“, Jovana Sterije Popovića u režiji Dejana Mijača. Predstava „Semper Idem“ na repertoaru je sledeći put 16. oktobra na Velikoj sceni.

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam