Slike kao pesme: Otvorena izložba Bisere Veletanlić

18.10.2020

09:57 >> 16:36

0

Za mene se pevanje i slikarstvo međusobno prožimaju, kad pevam vidim slike, kad slikam vidim pesme”, rekla je muzičarka prisutnima

Slike kao pesme: Otvorena izložba Bisere Veletanlić
Copyright Promo / Bojana Durman

Bisera Veletanlić je odavno veliko muzičko ime na ovim prostorima i njena muzička karijera ostavila je značajan trag u vremenu, a publika sada pored pesama, može da uživa i u slikama koje su izložene do 20. oktobra u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu.

– Za mene se pevanje i slikarstvo međusobno prožimaju – kad pevam vidim slike, kad slikam vidim pesme – rekla je Bisera na otvaranju izložbe.

Ona je istakla da je postavka posvećena Borki Pavićević, i navela da nije “ozbiljan slikar već se samo igra”.

Veletanlićeva se već dugi niz godina kreće u krugovima likovnih umetnika pa je, kako je rekla, kroz prijateljstva i druženja, odlučila da se okuša sa kistom u ruci.

Izložbu je otvorila istoričarka umetnosti Irina Subotić, koja je kazala da je ovo divan događaj uz mrak i kišu i sve ovo što se ovih dana ne dešava lepo. Prema njenim rečima izložba najbolje odražava ličnost Bisere “jer kako se lako šetala kroz različite muzičke žanrove od romanse do bluza, tako se lako šeta i kroz svoje slike”. Naša poznata istoričarka umetnosti je rekla da slike odražavaju i veliko zadovoljstvo jer “Bisera peva sa zadovoljstvom, a tako i slika”.

Podršku slavnoj muzičarki i slikarki pružio je i njen sestrić muzičar Vasil Hadžimanov.

Promo / Anđela Zebić

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike