Olivera Katarina za 24sedam o Nušićevoj nagradi: Nisam zaboravljena!

06.11.2020

14:42 >> 13:51

0

Ostalo je moje ime upisano u glumački esnaf, pored muzičkog. Čast je i privilegija dobiti priznanje koja nosi ime velikog pisca, rekla je slavna glumica

Olivera Katarina za 24sedam o Nušićevoj nagradi: Nisam zaboravljena!
Copyright Printscreen / Youtube / Televizija KCNi SMEDEREVO

Slavnoj glumici Oliveri Katarini uručena je sinoć Nušićeva nagrada za životno delo na pozorišnom festivalu “Nušićevi dani” koji su po 37. put održani u Smederevu.

Nagradu joj je uručio predsednik žirija Bratislav Petković koji je istakao da je odluka doneta jednoglasno i da je njome, na neki način, ispravljena nepravda prema velikoj glumici, s obzirom na to da nikada nije dobila pozorišno priznanje. U žiriju su bili i Ljiljana Stjepanović i Slobodan Boda Ninković.

Olivera Katarina je primila nagradu i emotivno se zahvalila publici, žiriju i kolegama, a potom zapevala “Đelem, đelem”, numeru koja ju je i proslavila svuda u svetu.

Printscreen / Youtube / Televizija KCNi Smederevo

Glumica je za naš portal podelila utiske sa sinoćnog događaja i iskazala ogromnu čast što je dobila Nušićevu nagradu.

– Veoma sam zahvalna svima, i žiriju i kolegama. Nisam zaboravljena, ostalo je moje ime upisano u glumački esnaf, pored muzičkog. Čast je i privilegija dobiti nagradu koja nosi ime Branislava Nušića. Bio je veliki pisac, uvek aktuelan. Drago mi je što nagradu dodeljuju kolege, glumci i reditelji. Karijeru sam počela u pozorištu, Narodnom i u Ateljeu 212. Kasnije sam otišla na film i u muziku. Pozorište je bilo i ostalo moja velika ljubav – izjavila je priznata umetnica.

Printscreen / Youtube / Televizija KCNi Smederevo

Kako je istaknuto na svečanoj dodeli, Olivera Katarina igrala je u tridesetak filmova, a veliku popularnost je stekla igrajući u filmu Saše Petrovića “Skupljači perja” koji je osvojio Gran pri žirija na festivalu u Kanu, kao i nagradu Međunarodnog udruženja filmskih kritičara i brojne međunarodne nagrade i nominacije. Snimila je 22 singla i 10 ploča. Pevala je na svim velikim scenama u Evropi, dva puta na zatvaranju Kanskog festivala, i održala čak 72 uzastopna koncerta u pariskoj Olimpiji.

Printscreen / Youtube / Televizija KCNi Smederevo

Pozorišni festival „Nušićevi dani“, ove godine zbog epidemije koronavirusa, na repertoaru je imao samo dve predstave novije produkcije. U ponedeljak, 2. novembra festival je otvorila predstava „Koštanin tvist“ Pozorišta Slavija iz Beograda, rađena po motivima drame Luca Hibnera ,,Greta, strana 89”, u režiji Andreja Šepetkovskog. U utorak, 3. novembra festival je zatvorila predstava „Ruska smrt“ rađena u koprodukciji Ateljea 212 i Teatra Vuk, koju je po delu savremene ruske dramske spisateljice Irine Vaskovske, režirala Andrea Ada Lazić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike