24sedam na poslednjoj večeri Bir festa: Van Gog napravio nezaboravnu žurku na Ušću (FOTO)

22.08.2021

21:52 >> 22:04

0

Autor: Mona Cukić

Na Ušću je bilo osetno manji broj nego kako smo navikli tokom proteklih godina, nažalost pandemija, neophodno testiranje i verovatno određena doza straha od

24sedam na poslednjoj večeri Bir festa: Van Gog napravio nezaboravnu žurku na Ušću (FOTO)
24sedam/Goran Sivački - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Nakon pet dana mnogobrojnih koncerata, raznovrsnog piva i pre svega, ono što je svima najviše falilo – druženja sa dragim ljudima, završava se ovogodišnji Bir fest.

Poslednje veče počelo je laganijim ritmom Đure i Mornara, zatim su scenu preuzeli Kanda, Kodža i Nebojša i poveli publiku “Tamo gde je sunčano” i prekinuli na trenutak ovu neizvesnu stvarnost.

Publika ih je pozdravila aplauzom, a binu su se popeli Kiki Lesandrić i Piloti uz koje je publika pevala hitove poput “Kako si lepa”, “Svet je lep kada sanjamo”, “Te noći kad smo se potukli zbog nje”…

Pročitajte još:

Na Ušću je bilo osetno manji broj nego kako smo navikli tokom proteklih godina, nažalost pandemija, neophodno testiranje i verovatno određena doza straha od gužvi – učinili su svoje.

Oni koji su pak došli uživali su ispred bine ili sa prijateljima na nekim od štandova ispijajući omiljeno piće od hmelja.

Videlo se koliko je svima drago što su tu, slobodni da na miru pevaju i uživaju zajedno u muzici, sa dozom sete što je večeras ipak poslednja noć. To što nije bilo prevelike gužve nije ni bila toliko loša stvar jer nije bilo guranja i nesnosne prašine na koje smo navikli na dosadašnjim izdanjima.

Kako su Đule i ekipa izašli na binu i čuo se prvi rif na gitari Ušćem je odjeknuo vrisak fanova i uz stihove: “Noćas mi smo tu zbog vas da na svaki vaš huk mi pravimo zvuk, Mi smo tu da tresemo grad i zato nemoj da stanete
nemoj da stanete”, počela je žurka!

U prvim redovima publika, mahom mlađe generacije, bila je u “ekstazi” s podignutim rukama u vis, skakala je i pevala u glas.

Zvezde večeri, na čelu sa Zvonimirom Đukićem Đuletom su već tradicionalno napravili sjajnu atmosferu. Duž poljane Ušća širila se masa nasmejanih ljudi koja je sa pivom u ruci đuskala, pevala i neumorno skakala uz poznate ritmove.

– Braćo i sestre u vaše zdravlje i čast da budete slobodni i srećni – poručio je Đule i izveo “Tragove prošlosti”.

Nizali su se hitovi “Kiselina”, “Prva i poslednja kap”, “Emotivno miniran”, “Za godine tvoje”…

Za kraj Đule je zamolio da se ugase svetla i pesmu “Anđele moj brate” posvetio prerano preminulim kolegama Miši Aleksiću, Dragoljubu Đuričiću, Balaševiću… ,
– U znak sećanja na sve drage ljude koji su negde gore i prave bend neka nas čuju – rekao je Đule, a publika uzvratila ovacijama i svetlima na upaljenim telefonima.

Bina je spremna za Atomsko sklonište, te Nikolu Čuturila, a čast da zvanično zatvore kapije Bir festa ima Artan Lili.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike