Od 4.120 testiranih prvog dana, svi posetioci Exit festivala negativni na kovid 19

08.07.2021

09:07

0

Autor: Dejan Ćirić

Onima koji su kupili ulaznice, a nemaju digitalni zeleni sertifikat, Exit je obezbedio besplatno testiranje na Novosadskom sajmu, gde se ujedno nalazi i zamensko mesto za festivalske narukvice

Exit Promo/V.Veličković

Prvog dana besplatnog masovnog testiranja na Novosadskom sajmu, medicinsko osoblje Doma zdravlja Novi Sad testiralo je 4.120 posetilaca EXIT festivala i nikome nije utvrđeno prisustvo virusa.

Posetiocima koji su kupili ulaznice, a nemaju digitalni zeleni sertifikat, EXIT je obezbedio besplatno testiranje na Novosadskom sajmu, gde se ujedno nalazi i zamensko mesto za festivalske narukvice. Zahvaljujući temeljnoj organizaciji i brzim procesima elektronske provere kodova na digitalnim zelenim sertifikatima i antigenskim testovima, testiranje i zamena su tekli bez zastoja, dok su komentari posetilaca bili izuzetno pozitivni.

Exit Promo/ V.Veličković

– Oduševljena sam time kako sve savršeno funkcioniše na sajmu! Organizovanost na svakom koraku – glasio je komentar jedne Tanje na EXIT-ovim kanalima komunikacije.

Uprkos dobroj organizaciji, EXIT poziva sve one koji se nisu testirali i koji još nisu zamenili ulaznicu za festivalsku narukvicu da to urade što pre tokom dana, te da onima koji do 20 sati ne preuzmu narukvicu, EXIT zbog očekivanih gužvi ne garantuje da će stići da uđu na festival prve večeri.

Promo/Exit

EXIT je na svom sajtu objavio zvanične procedure za ulazak posetilaca na ovogodišnje izdanje festivala. Oni koji na festival ulaze sa pozivnicama nemaju pravo na besplatno testiranje, ali i za njih je EXIT dogovorio saradnju i beneficirane cene u laboratorijima “Aqualaba”, na 20 lokacija širom Srbije, i “Medlaba” u Novom Sadu. Cena testiranja u “Aqualabu” je 900 dinara, a u “Medlabu” 1.500 dinara.

Promo/EXIT Photo Team

EXIT je obezbedio tri lokacije u Novom Sadu na kojima posetioci mogu da zamene vaučere za festivalske narukvice. Zamenska mesta se nalaze na Trgu slobode do četvrtka, 8. jula u ponoć, zatim ispred Petrovaradinske tvrđave do nedelje 11. jula, kao i na Novosadskom sajmu, takođe do nedelje 11. jula, i to samo za one koji će raditi brze testove.

Pročitajte još

U skladu sa bezbednosnim protokolom koji je usvojio Krizni štab, ulaz na Tvrđavu od 8. do 11. jula biće ograničen na one koji ili poseduju digitalni zeleni sertifikat, što znači da su vakcinisani ili preležali kovid 19, ili na one koji imaju negativan brzi antigenski ili PCR test. Bezbednosni protokol je utemeljen na najnovijim naučnim istraživanjima sprovedenim širom Evrope, koja su pokazala da će, uz kontrolisan i ograničen ulazak, festivali biti najbezbednija mesta okupljanja u zemlji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti