„Azbuka našeg života“ od sutra na malim ekranima: U prvoj epizodi počinje igra u kojoj neće biti pobednika (FOTO/VIDEO)

02.12.2021 | 06:30

Autor: Dejan Ćirić

Paralelno prateći žensku i mušku stranu, kroz dinamičnu radnju i naraciju koja obogaćuje dramu ličnim doživljajima glavnih likova, serija nam donosi iskrenu priču o ljubavi, promašenim životima, o razočaranju, otrežnjenju i pokajanju, o pokušaju da se uhvati makar delić proćerdane sreće

Copyright Promo/Contrast studios

Prema motivima romana "Azbuka mog života" i "Muška azbuka" književnice Mirjane Bobić Mojsilović, nastao je scenario za savremenu dramsku seriju, koja je realizovana u saradnji produkcijske kuće Contrast Studios i Telekoma Srbija, pod nazivom „Azbuka našeg života“, čije emitovanje počinje 3. decembra, u 21 sat na kanalu Superstar. Serija će se prikazivati svakog petka u istom terminu.

"Azbuka našeg života" Promo/Contrast Studios
 

Žanrovski drugačija od domaće mainstream produkcije, "Azbuka našeg života" karakteristična je po originalnom i inovativnom pristupu u umetničkoj naraciji i rediteljskom postupku, kreatorke i rediteljke ove serije, Jelene Bajić Jočić.

"Azbuka našeg života" Promo/Contrast Studios
 

U središtu intrigantne, zabavne, ali na momente i teške, tragikomične priče, nalazi se bračni par Popović iza kojeg je 25 godina braka u koji su ušli nošeni studentskom ljubavlju i mladalačkom zanesenošću, željni uspeha u trivijalnom društvu u kojem je sve dozvoljeno da bi se došlo do statusa, karijere i novca. Četvrt veka kasnije, nakon što su stekli sva materijalna dobra, dok im se deca školuju i provode u inostranstvu, ova naizgled idealna porodica, počinje da se raspada.

"Azbuka našeg života" Promo/Contrast Studios
 

Paralelno prateći žensku i mušku stranu, kroz dinamičnu radnju i naraciju koja obogaćuje dramu ličnim doživljajima glavnih likova, serija nam donosi iskrenu priču o ljubavi, promašenim životima, o razočaranju, otrežnjenju i pokajanju, o pokušaju da se uhvati makar delić proćerdane sreće. Tu snažnu, emotivnu priču na TV ekranima će oživeti pažljivo birana glumačka ekipa. U glavnim ulogama je glumački par Aleksandra Janković i Jadran Malkovič.

Promo/Contrast studios
 

Pored njih, porodicu Popović čine Miona Marković i Đorđe Mišina, a u seriji će igrati i Nebojša Milovanović, Isidora Simijonović, Anđelka Prpić, Anastasia Mandić, Jovana Stipić, Tihomir Stanić, Katarina Gojković, Nedeljko Bajić, Nela Mihailović, Miloš Đorđević, Milan Čučilović, Milena Pavlović, Jovo Maksić, Damjan Kecojević, Danina Jeftić, Iva Štrljić i drugi.

Kao specijalni gosti pojavljuju se Aljoša Vučković, Radoš Bajić, Igor Lazić Niggor, kao i sama autorka romana Mirjana Bobić Mojsilović.

"Azbuka našeg života" Promo/Contrast Studios
 

U prvoj epizodi upoznajemo Popoviće - Vesnu i Uroša. Iza njih je 25 godina braka u koji su ušli mladi, zaljubljeni, zaneseni, puni strasti i velikih planova. Gradeći porodicu, karijere, status u društvu, materijalna dobra - usput shvataju da su izgubili jedno drugo, razorili porodicu… Oboje to osećaju i znaju, ali održavaju privid skladnog braka. U taj njihov već narušeni odnos novu pometnju unosi iznenadno poznanstvo sa imućnim bračnim parom Stefanović - Sarom i Reljom, koji se doseljavaju u komšiluk. Ovo poznanstvo prerasta u prijateljstvo. Svo četvoro počinju da igraju igru u kojoj neće biti pobednika.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam