Helen Miren dobija nagradu SAG za životno delo

25.11.2021 | 11:05

Slavna glumica je do sada, na filmu, televiziji i u pozorištu, odigrala više od 70 uloga - od kraljice Elizabete do ubice tajne službe

Copyright Profimedia

Glumici Helen Miren sledeće godine biće uručena nagrada za životno delo, saopštili su iz organizacije "Screen Actors Guilda" (SAG).

Slavna glumica je do sada, na filmu, televiziji i u pozorištu, odigrala više od 70 uloga - od kraljice Elizabete do ubice tajne službe.

- Helen Miren je jednostavno briljantna, ona je sjajan talenat - rekla je glumica Fran Drešer, predsednica sindikata holivudskih glumaca SAG-AFTRA.

Helen Miren / Profimedia
 

- Za sve kolege i koleginice je postavila lestvicu vrlo visoko i svakom novom ulogom uspeva da nadmaši i sopstvena izvanredna ostvarenja - dodala je Drešer.

Miren će nagradu struke za životno delo dodati prethodno osvojenim nagradama, među kojima su jedan Oskar, četiri Emija, pet nagrada SAG, Toni i dva Zlatna globusa.

Miren je rekla da joj je čast da dobije nagradu SAG, koja će joj biti uručena na svečanosti u Los Anđelesu, 27. februara.

Helen Miren kao Elizabeta I / Profimedia
 

- Ova nagrada za mene je posebno značajna jer me oduvek inspirisala američka filmska škola, od koje sam puno naučila - istakla je glumica.

Među dobitnicima SAG nagrade za životno delo su i Robert De Niro, Alan Alda, Kerol Burnet, Lili Tomlin i drugi.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: 021.rs