Grupa Sars nakon šest godina pravi veliki beogradski solo koncert

20.11.2021 | 12:29

Autor: M. Cukić

Početkom jula ove godine, bend je objavio singl "Gluva" koji najavljuje novi album pod nazivom "Pismo" čije se izdanje očekuje uskoro...

Copyright Promo/Jan Kocjan

Nakon šest godina i čuvenog nastupa u Hali sportova, grupa Sars nastupiće 17. decembra u 20.30 prvi put u Kombank Dvorani, što će ujednio biti i njihov prvi, veliki, solo koncert u Beogradu posle toliko vremena.

Frontmen i vokal Žarko Kovačević uoči nastupa poručuje:

- Predugo smo čekali naš solo koncert u Beogradu i zato nas je obradovala vest da će se napokon desiti i to u prostoru u kom do sada nismo imali priliku da sviramo. Iako smo prethodnih godina imali dosta festivalskih nastupa u našem gradu, na koncertu u Kombank Dvorani će fanovi S.A.R.S. imati jedinstvenu priliku da čuju i neke pesme koje odavno nismo uživo izvodili kao i neke nove koje tek pripremamo za novi album. Beograde, vidimo se 17. decembra da zajedno napravimo veče za pamćenje.

Promo / Jan Kocjan
 

Bend čine pored Žarka Kovačevića i Nevena Filipović – prateći vokal; Aleksandar Luković – gitara; Nenad Đorđević – bas gitara; Milan Jejina – bubanj; Boris Tasev – klavijatura, harmonika
Nebojša Pavlović - truba.

Grupa S.A.R.S. (Sveže Amputirana Ruka Satriania) nastala je 2006. godine u Beogradu i oformili su je Dragan Kovačević – Žabac i Aleksandar Luković – Lukac. Prvu postavu benda, pored njih, činili su njihovi drugari sa kojima nastaju ideje za prve pesme benda. Vrtoglavu popularnost, tada mladom i relativno anonimnom bendu, donosi pesma "Buđav lebac" koju je bend objavio krajem 2007. godine.

Pesma postaje kulturološki fenomen i internet senzacija sa višemilionskim pregledima na YouTubeu i već krajem 2008. godine, bend dobija ponudu da album prvenac objavi za najveću srpsku izdavačku kuću PGP–RTS. Ubrzo počinju da snimaju pesme u legendarnom "studiju 5" i u martu 2009. godine objavljuju svoj prvi album jednostavnog naziva "S.A.R.S."

U međuvremenu objavili su i album "Perspektiva", "Kuća časti" - na kojem se našla i pesma "Lutka" koja ubrzo postaje najpopularnija pesma grupe i trenutno broji preko 66 miliona pogleda na YouTube.

Pored velikog broja koncerata bend uspeva da održi tempo čestih objava novih izdanja, pa tako u naredne tri godine S.A.R.S. objavljuje čak četiri nova izdanja "Ikone pop kulture" (2014), "Proleće" (2015), "Mir i ljubav – Live" (2015) i "Poslednji album" (2016).

 Nakon kratke izdavačke pauze, bend se okreće izdavanju singlova i tokom 2018. godine objavljuje tri nove pesme "Živim na Balkanu", "Ljubav umire" i "Teško je".

Nakon duže izdavačke pauze, 2019. bend objavljuje svoj sedmi studijski album pod nazivom "Glava" koji nailazi na odličan prijem publike, a početkom jula ove godine, bend je objavio singl "Gluva" koji najavljuje novi album pod nazivom "Pismo" čije se izdanje očekuje uskoro.  

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam