Garfild se vraća na veliko platno: Odabran glumac koji će pozajmiti glas čuvenom mačoru

03.11.2021

11:15

0

Strip je debitovao 1978. i posle samo tri godine, Garfilda je redovno objavljivalo više od 850 novina, a do 2002. imao je više od četvrt milijarde čitalaca širom sveta i trenutno drži Ginisov rekord kao najrasprostranjeniji strip

Garfild se vraća na veliko platno: Odabran glumac koji će pozajmiti glas čuvenom mačoru
profimedia-0295002495 - Copyright Garfild/Profimedia

Kris Prat pozajmiće glas čuvenom Garfildu u novom animiranom filmu, preneo je Hollywood reporter, a glumac je informaciju da je potpisao ugovor potvrdio na svom Instagram profilu objavom fotografije legendarnog mačora uz poruku: "Ovaj ponedeljak nije bez veze".

Za scenario novog ostvarenja angažovan je Dejvid Rejnolds ("Finding Nemo"), a režija je poverena Marku Dindalu. Ovaj dvojac je prethodno sarađivao na ostvarenju "The Emperor's New Groove".

Kris Prat će pozajmiti glas i debeljuškastom italijanskom vodoinstalateru Mariu, u animiranom ostvarenju nadahnutom svetom "Super Mario Bros." igrica.

Profimedia
 

Dobro poznati strip junak se prvi put na velikom platnu pojavio 2004. godine, a tom neobičnom ljubimcu - debelom, sarkastičnom i arogantnom mačoru glas je pozajmio Bili Marej. Reditelj filma je bio Piter Hjuit.

Kada je počeo da crta i piše Garfilda, Džim Dejvis je iza sebe imao devet godina rada na stripovima i nadao se da će mu priča o lenjom i samoživom, ali nadasve inteligentnom mačku konačno doneti pravi uspeh.

Nakon što su ga odbili u nekoliko agencija, strip je debitovao 19. juna 1978. i posle samo tri godine, Garfilda je redovno objavljivalo više od 850 novina, a do 2002. imao je više od četvrt milijarde čitalaca širom sveta i trenutno drži Ginisov rekord kao najrasprostranjeniji strip.

Garfild/Profimedia
 

Popularnost stripa je dovela do snimanja nekoliko animiranih televizijskih specijala, dve animirane televizijske serije, dva bioskopska dugometražna filma i tri animirana ostvarenja.

Premijera ovog filma najavljena je za 21. decembar 2022.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: euronews.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike