Eva Ras u prvom srpskom art horor filmu: Zakazana premijera "Vampira"

16.10.2021 | 08:15

Autor: M. Cukić

Nakon "Leptirice", stiže ostvarenje inspirisano istinitim pričama o pojavljivanju vampira u Srbiji u 18. veku

Copyright Promo / MCF

Svečana premijera filma "Vampir" zakazana je za 21. oktobar u Kombank Dvorani od 19 časova u Sali 6 uz poklon glumačke ekipe koju čine Eva Ras, autor filma Branko Tomović, glumica Gorica Regodić i Joakim Tasić.

Posle filma "Leptirica" koji ljubitelji ovog žanra pamte kao jedan od prvih pravih srpskih horora, ovoga puta publika će biti stavljena pred novi izazov – prvi srpski art horor film "Vampir" reditelja, glumca i scenariste Branka Tomovića.

Film Vampir/Promo MCF
Film "Vampir"

Nakon što je prisustvovao zločinu u Londonu, Arnaut želi da se skloni na neko vreme. Na poziv šarmantne, ali nemilosrdne Vesne dolazi u malo udaljeno selo u Srbiji da se brine o groblju. Počinje da ima košmare na koje utiče baba Draga koja ga vodi na mračnu stranu i sumnja da prijateljski nastrojeni seljani imaju zlu nameru s njim.

Film Vampir/Promo MCF
Film "Vampir"

- Snimali smo u tom kraju, u malom selu Rujišnik, blizu Trstenika, s tim da moj film nema puno veze sa ovim stvarnim ljudima ili događajima. Radnja je smeštena u moderno doba i čista je fikcija. Kao dete sam bio svako leto u Rujišniku i tamo imaju ovo prelepo groblje, koje je veoma staro i zastrašujuće. "A cemetery to die for", kako bi Englez rekao. Napisao sam ceo film imajući u vidu  lokacije koje sam već poznavao. Još jedna inspiracija za film bio je ruralni srpski pejzaž za koji mislim da na ekranu izgleda veoma filmski i zanimljivo. Zapadna publika nije navikla da tako nešto često vidi - objasnio je Tomović za Filmski centar Srbije (Đorđe Bajić).

Film Vampir/Promo MCF
Film "Vampir"

U glumačkoj ekipi, pored Tomovića svoje uloge odigrali su Eva Ras, kao i mlađe kolege Gorica Regodić i Joakim Tasić. Uloga baba Drage je Evi Ras prva uloga u horor filmu u njenoj 60 godina dugoj karijeri, dok je s početka karijere glumila u filmovima Crnog talasa poput "Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT", kao i kasnije u "Otac na službenom putu", "Sivi dom“ i seriji "Srećni ljudi".

Film Vampir/Promo MCF
Joakim Tasić, film "Vampir"

Joakim Tasić igra sveštenika, koji se u čudnom i pod velom tajni obavijenom selu jedini nalazi na strani dobra, dok je Gorica Regodić, koju javnost zna po ulogama u filmu "Pored mene" i seriji "Urgentni centar", odglumila Vesnu, otresitu meštanku udaljenog mesta u Srbiji.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam