Šokantna scena u filmu „Spenser“ izazvala brutalne kritike: Princezi Dajani oduzeto dostojanstvo (VIDEO)

14.10.2021

15:31

1

Autor: Dejan Ćirić

Lejdi Di je u ovom ostvarenju, koje će se od 5. novembra naći u bioskopima širom sveta, prikazana kao emocionalno nestabilna i sklona samopovređivanju

Šokantna scena u filmu „Spenser“ izazvala brutalne kritike: Princezi Dajani oduzeto dostojanstvo (VIDEO)
Copyright Princeza Dajana AP Photo/Herman Knippertz

Film „Spenser“ o životu legendarne princeze Dajane postigao je veliki uspeh na ovogodišnjem filmskom festivalu u Veneciji, a glumici Kristen Stjuart se predviđa Oskar za ulogu tragično stradale Lejdi Di.

Radnja filma je smeštena u decembar 1991. godine. Brak princa i princeze od Velsa odavno se ohladio. Iako postoje glasine o aferama i razvodu, odlučeno je da "uspostave primirje" tokom božićne proslave na imanju Sandringam. Tu se jede i pije, puca i lovi. Dajana zna igru. Ove godine stvari će biti sasvim drugačije.

Princeza Dajana Profimedia
 

Ipak, posle prvih hvalospeva, usledile su i te kako oštre kritike zbog određenih scena.

Dajana je u ovom filmu, koji će se od 5. novembra naći u bioskopima širom sveta, prikazana kao emocionalno nestabilna i sklona samopovređivanju. U jednoj sceni ona mašta o tome da se baci niz stepenice ili uguši bisernom ogrlicom koju joj je poklonio princ Čarls, dok se u drugoj prikazuje Dajanina borba sa bulimijom gde vidimo uplakanu princezu koja pokušava da povraća i halucinira o vlastitoj smrti.

Kristen Stjuart kao princeza Dajana, film "Spenser"/Profimedia
 

Takođe, u jednoj sceni princ Vilijam na rubu suza moli majku da mu se pridruži na večeri dok se ona samopovređuje u kupatilu zaključana. Nakon toga, princeza se pojavljuje sa razmazanom šminkom i pita sina da li je video Kamilu na božićno jutro u crkvi.

Ipak, najviše pažnje privukla je scena u kojoj Lejdi Di masturbira pod tušem.

Kraljevski biografi kažu da je tom scenom pokojnoj princezi oduzeto dostojanstvo, piše Daily Mail.

- Vrlo je okrutno da se ovako prikazuje. To je bilo potpuno nepotrebno. Vilijam i Hari biće ljuti zbog ovoga. Biće im užasno što je njihova majka prikazana ovako u velikom filmu - rekla je Ingrid Sjuvard, glavna urednica „Majesty Magazine“.

Kristen Stjuart/Profimedia
 

Stručnjak za kraljevsku porodicu, Peni Junor smatra da su neke stvari u filmu nepotrebne i preterane.

- Mogu samo da kažem jadan Vilijam. I ostavimo Dajani bar mrvicu dostojanstva. Znam da je Vilijam bio tamo kada je bila nesrećna, ali izgleda mi kao da je film činjenično netačan - istakla je Peni.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike