“Krcko Oraščić” dobija filmsku verziju: Svetska premijera za Božić

24.11.2020

12:32 >> 13:32

0

Autor: Dejan Ćirić

Baletski spektakl kao film dočarava dolazak životinja na novogodišnju zabavu

“Krcko Oraščić” dobija filmsku verziju: Svetska premijera za Božić
Copyright Profimedia

Plesači kompanije „Balkan Dance Project“ iz Beograda učestvuju u filmskoj verziji čuvenog baleta „Krcko Oraščić“, na originalnu muziku Petra Iljiča Čajkovskog, koji će premijerno biti emitovan onlajn tokom božićnih praznika širom sveta, saopštilo je Udruženje profesionalnih baletskih igrača, koreografa i pedagoga Srbije.

Svetska premijera baletskog klasika na velikom ekranu poseban je kulturni događaj, gde učestvuju igrači spomenute kompanije, u koreografiji Aleksandra Ilića i produkciji “Mannakin Theater and Dance” iz San Franciska, na inicijativu Nejtana Kotama, direktora i koreografa te amreičke kompanije.

Pixabay

Umetnički tim i igrači Mojca Majcen, Miona Petrović, Katarina Stojković, Branko Mitrović, Luka Živković, Jakša Filipovac i Nikola Pavlović, svojim izvođenjem koreografije šalju snažnu poruku da se svi moraju čuvati i pridržavati propisanih mera protiv pandemije, što je i ideja producenata za koncept izvođenja koreografije – obavezne maske, bez kontakata i propisana distanca igrača.

“Krcko Oraščić” u koreografiji Aleksandra Ilića dočarava dolazak životinja na novogodišnju zabavu. Ovaj projekat je nastao u iščekivanju da se umetnici konačno komotno vrate u pozorišta i nastave sa živim nastupima pred publikom, pa je umetnički tim „Balkan Dance Project“ odlučio da uđe u produkciju filma i barem na trenutak približi tu ideju gledaocima.

Osim domaćih baletskih umetnika, u filmu je prisutan i veliki broj koreografa i igrača iz celog sveta, a iz Srbije će se predstaviti i kompanija “Balet mladih” koja će izvesti “Valcer cveća” na temu ovog prazničnog baleta.

PROČITAJTE JOŠ: Tom i Džeri slave 80. rođendan: Objavljen trejler za novi film – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike