Danas dodela Emi nagrada u Los Anđelesu: U konkurenciji velike holivudske zvezde

19.09.2021

06:29 >> 08:10

0

Autor: Dejan Ćirić

Direktan prenos biće emitovan na američkoj TV stanici CBS

Danas dodela Emi nagrada u Los Anđelesu: U konkurenciji velike holivudske zvezde
Copyright Fibi Voler Bridž/ Profimedia

Televizijske nagrade Emi biće dodeljene danas u Los Anđelesu. Voditelj programa će biti stend ap komičar, glumac i domaćin mnogih TV emisija Cedric the Entetainer, a konkurencija je i pored izbijanja pandemije, veoma snažna u svim formatima malog ekrana, navodi Rojters.

Cedric the Entertainer / Promo / AMC

Nominacije za sve kategorije su objavljene u julu, tako da će se za najbolju dramsku seriju takmičiti poznati naslovi  “The Boys”, “Bridgerton”, „Kruna”, „Sluškinjina priča”, “Lovecraft Country”, “The Mandalorian”, “Pose” i “This is Us”.

Najbolja komična serija će biti izabrana među ostvarenjima “Cobra Kai”, “Emily in Paris”, “The Flight Attendant”, “Hacks”, “The Kominsky Method”, “PEN15”, “Ted Lasso” i “Black-ish”.

Serija “Bridžerton” /Profimedia

Za mini seriju u konkurenciji su hit “Damin gambit”, “I May Destroy You”, “Mare of Easttown”, “The Underground Railroad” i “WandaVision”.

Za najboljeg glumca u komediji nominovani su Entoni Anderson (“Black-ish”), Džejson Sudeikis (“Ted Lasso”), Kenan Tompson (“Kenan”), Vilijam H. Mejsi (“Shameless”) i Majkl Daglas (“The Kominsky Method “).

Emi nagrade / Profimedia

Najboljom glumicom u komediji biće proglašena jedna od ovih dama – Ejdi Brajant (“Shrill”), Alison Džejni (“Mom”), Džejn Smart (“Hacks”), Kalej Kuko (“The Flight Attendant”) i Trejsi Elis Ros (“Black-ish”).

Konkurencija u kategoriji najbolja glumica u drami veoma je jaka, jer se u njoj nalazi istaknuta Elisabet Mos za seriju „Sluškinjina priča”, Ema Korin i Olivia Kolman za “Krunu”, Džurni Smolet za “Lovecraft Country”, Mj Rodriguez za “Pose”, kao i Uzo Aduba za dramu „Na terapiji”.

“Damin gambit”/Profimedia

Titulu najboljeg glumca u drami poneće neki od zapaženih dramskih umetnika – Džoš O’Konor („Kruna”), Bili Porter (“Pose”), Džonatan Majers (“Lovecraft Country”), Metju Ris (“Perry Mason”), Redži-Žan Pejdž (“Bridgerton”) i Sterling K. Braun (“This Is Us”).

Olivija Kolman “Kruna” / Profimedia

U mini serijama ili TV filmovima su nominovani Kejt Vinslet za glavnu ulogu u ostvarenju “Mare Of Easttown” i Anja Tejlor Džoj za projekat „Damin gambit”. Na listi najbolje glumice u TV filmu ili mini seriji nalaze se još Sintija Erivo (“Genius: Aretha”), Elizabet Olsen (“WandaVision”), Mikaela Koel (“I May Destroy You”).

“Mer iz Istauna” Promo/HBO

Nominovani glumci u istoj kategoriji su Juan MekGregor (“Halston”), Hju Grant (“The Undoing”), Pol Betani („WandaVision”), kao i Lesli Odom Džunior i Lin-Manuel Miranda, obojica za “Hamilton”.

Pročitajte još

Direktan prenos dodele biće na američkoj TV stanici CBS.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike