Umetnost pobeđuje: "Noćni pisac" Jana Fabra na Desire festivalu

26.11.2020

13:52

0

Narodno pozorište svojim večerašnjim nastupom u Subotici daje potpunu podršku umetnosti, kao i društvu koje se bori protiv pandemije, naveli su iz nacional

Umetnost pobeđuje: "Noćni pisac" Jana Fabra na Desire festivalu
Copyright Promo / Guido De Vos

Predstava „Noćni pisac“, autorski projekat Jana Fabra, svetski priznatog, multimedijalnog belgijskog umetnika i Narodnog pozorišta, sa Slobodanom Beštićem u glavnoj ulozi, biće izvedena večeras, 26. novembra na “Desire central station 2020 – Life”, Međunarodnom regionalnom festivalu savremenog pozorišta Subotica, sa početkom u 17 časova.

– Narodno pozorište ovim gostovanjem potvrđuje da u najtežim i kriznim situacijama pobeđuje umetnost i ljubav prema njoj. Svojim večerašnjim nastupom u Subotici dajemo potpunu podršku festivalu i pozorišnoj umetnosti, kao i našem društvu koje se bori protiv pandemije – naveli su iz nacionalnog teatra.

Promo / Guido De Vos

“Noćni pisac” je vizionarska i razoružavajuća himna subverzivnom i intrigantnom umetniku Janu Fabru. Njegovi lični dnevnici predstavljaju intimnu i provokativnu autobiografiju. Slobodan Beštić donosi jedinstveni svet Fabrovog “Noćnog pisca” i izvodi njegov tekst na sceni. Ovo je izvanredna prilika da se otkriju Fabrovi zanimljivi “Noćni dnevnici” kao i njegovi poetski (dramski) tekstovi. Ovom prilikom se publici ne predstavlja vizuelni umetnik i pozorišni stvaralac Fabr; umesto toga, “Noćni pisac” se fokusira na Fabrov stvaralački aspekt koji često ostaje u senci – njegove tekstove. Poput Fabrovih crteža, i njegovi tekstovi oslikavaju njegova intimna iskustva, želje, ideje i opsesije. Oni otvaraju vrata svetu punom fantazije i iznenađujućih saznanja, počevši od umetnikove mladosti do danas.

Publika će čuti misli vezane za dnevne aktivnosti, obilje neodoljivih ideja i ambicioznih projekata, kao i o noćnom bivstvovanju, kada se kreativnost stapa sa besom i promišljanjem o životu, ljubavi i seksualnom aspektu telesne energije.

Pročitajte još: “Krcko Oraščić” dobija filmsku verziju: Svetska premijera za Božić

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike