"Let iznad kukavičjeg gnezda" sa Draganom Bjelogrlićem na repertoaru Letnje pozornice BDP (FOTO)

02.09.2021

12:55 >> 12:56

0

Predstava je odigrana na Brionima pred više od 800 ljudi za dva dana i ispraćena je ovacijama i aplauzom

"Let iznad kukavičjeg gnezda" sa Draganom Bjelogrlićem na repertoaru Letnje pozornice BDP (FOTO)
Copyright Dragan Bjelogrlić ,"Let iznad kukavičjeg gnezda" / Promo BDP

Predstava Beogradskog dramskog pozorišta “Let iznad kukavičjeg gnezda”, sa Draganom Bjelogrlićem u glavnoj ulozi odigrana je na Brionima u okviru Ulysses letnjeg festivala, na tvrđavi Minor, 27. i 28. avgusta.

Za oba dana bilo je više od 800 posetilaca koji su višeminutnim ovacijama ispratili ekipu predstave u ambijentu nacionalnog parka, jedinstvenog po svojoj prirodi i atmosferi.

“Let iznad kukavičjeg gnezda” / Promo BDP

Predstava “Let iznad kukavičjeg gnezda” je na repertoaru Beogradskog dramskog pozorišta od 2005. godine i za to vreme odigrana je više od 200 puta. Beogradska publika moći će da je pogleda na letnjoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta BDP GLOBOS areni 23, 24, 25. i 26. septembra.

Dragan Bjelogrlić ,”Let iznad kukavičjeg gnezda” / Promo BDP

“Let iznad kukavičjeg gnezda” je legendarna crno-humorna satira o pojedincu u reperesivnom sistemu, mentalnim institucijama i slobodi duha. Dramu je napisao Dejl Vaserman 1962. godine. Prvo izvođenje bilo je 1963. godine na Brodveju sa Kirk Daglasom u glavnoj ulozi.

“Let iznad kukavičjeg gnezda” / Promo BDP

Premijera predstave “Let iznad kukavičjeg gnezda” u režiji Žanka Tomića sa Draganom Bjelogrlićem u glavnoj ulozi, u Beogradskom dramskom pozorištu odigrana je 5. 11. 2005. godine.

Pročitajte još

Pored Bjelogrlića, u njoj igraju i Slobodan Ninković, Milan Čučilović i Danijel Sič, Milutin Mima Karadžić, Marko Živić, Srđan Dedić/Jovo Maksić, Savo Rarović/Miloš Petrović Trojpec, Nenad Gvozdenović, Milica Zarić, Jana Milosavljević, Vladan Milić, Ivan Zablaćanski, Zoran Đorđević Anka Gašeća Kostić, Maja Ranđić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike