Nesvakidašnja biografija na 30 panela: Izložba „Laza Lazarević - srpski kulturni heroj“

06.09.2021

17:30 >> 15:16

0

Autor: Dejan Ćirić

Nova postavka sveobuhvatno osvetljava život i delo našeg znamenitog pisca i lekara

Nesvakidašnja biografija na 30 panela: Izložba „Laza Lazarević - srpski kulturni heroj“
Copyright Laza Lazarević Wikipedia

Izložba “Laza Lazarević – srpski kulturni heroj” biće otvorena 8. septembra u Univerzitetskoj biblioteci “Svetozar Marković” u Beogradu, povodom 170 godina od rođenja i 130 godina od smrti književnika Laze K. Lazarevića (1851-1891), najavila je ta ustanova.

Nova postavka sveobuhvatno osvetljava život i delo našeg znamenitog pisca i lekara, gde će na 30 panela biti predstavljeni nesvakidašnja biografija, značajan književni domet i veliki doprinos u medicini i nauci jedinstvenog čoveka – humaniste, patriote i dobrotvora.

Laza Lazarević Wikipedia

Na izložbi će biti prezentovana i građa iz fonda biblioteke – zbirke pripovedaka Laze Lazarevića, publikacije koje tumače njegovo književno stvaralaštvo i obrazlažu značaj autora u istoriji srpske medicine, kao i njegove dijagnoze različitih bolesti i opisi toka lečenja.

Pročitajte još

Autorke projekta su Vuka Jeremić i Dragana Mihailović, bibliotekarke savetnice u Univerzitetskoj biblioteci, a izložbu će otvoriti Dušan Ivanić, redovni profesor Filološkog fakulteta u Beogradu, i Gordana Lazarević, saradnica Sekcije za istoriju medicine Srpskog lekarskog društva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike