Snima se "Radio Mileva": Serija okupila sjajnu ekipu glumaca

27.11.2020

14:59 >> 17:17

0

Autor: Mona Cukić

Komedija je stvorena sa idejom da izazove iskren smeh, pozitivne emocije, prepoznavanje i da vrati stari sjaj porodične komediografske serije na male ekrane, o

Snima se "Radio Mileva": Serija okupila sjajnu ekipu glumaca
Promo / RTS

Proteklih dana, nadomak Beograda, snima se igrana serija “ Radio Mileva” u režiji Elmira Jukića, a prema ideji Nebojše Garića.

Komedija prati svakodnevicu Mileve, Natalije i Sonje, tri generacije porodice Majstorović koje žive pod istim krovom. Mileva je glava kuće, sve zna, sve ume i u sve se razume. Penzionerka koja je radni vek provela u ulozi sekretarice predsednika Opštine na šta je izuzetno ponosna. Samouverena, energična, žena koja ima sve informacije, žena za sve vremena, snalažljiva i oštroumna.

Promo / RTS

Ćerka Natalija je njen antipod. Profesor Srpskog jezika i književnosti u Matematičkoj gimnaziji. Odmerena, uravnotežena, racionalna, a po mišljenju njene majke, pre svega, jedna neuspešna žena, jer nema emotivnog partnera, radi za male pare u školi gde nema ni pun fond časova.

Nataliju je odmah nakon rođenja njene ćerke, Sonje, još pre 15 godina, ostavio muž, za koga je Mileva govorila da je “švaleraš i luftiguz”. Pošto je sa Natalijom očigledno negde pogrešila, Mileva je odlučna da unuku Sonju “uzme pod svoje” kako bi od nje napravila svoju doslednu naslednicu, čemu se Natalija svim silama protivi.

Promo / RTS

Sonja je loš đak, nemotivisana po pitanju škole, ali opčinjena društvenim mrežama i savremenom tehnologijom u kojoj vidi svoju svetlu budućnost. Baba Mileva je apsolutno u tome podržava i njih dve čine fantastičan tim u večitom sukobu sa smernom Natalijom koja iskreno veruje da prečica do uspeha ne postoji.

Mileva nije autoritet samo u okvirima svoje porodice već i u čitavoj zgradi koja je pravi kosmos u malom sa čitavom lepezom živopisnih karaktera iz čijih suprotnosti proističu duhoviti zapleti i iznenadni obrti. Policajac u penziji u zvanju upravnika zgrade Stevan i njegova žena Marta, bračni par Marić koji čine neuropsihijatar Sava i doktorka plastične hirurg Viktorija, slikar Leon, studenti Petar i Gavrilo, dobroćudni majstor Moca i njegova “zla” žena Žana, operski pevač Živorad, pesnik Rade, posesivna majka Cveta i njen uveliko odrasli sin Mikica, samo su neki od urnebesnih karaktera koji svakodnevno defiluju kroz Milevin život, a bogami i ona kroz njihov. Za mnoge od njih postojanje bez Mileve je nezamislivo, a neki znaju da bi bez Mileve jednostavno sve bilo dosadno.

Promo / RTS

U sklopu zgrade, koja je pravi amalgam različitih karaktera, nalazi se i kafana “Neimar” u vlasništvu starog Beogradskog frajera Dače i frizerski salon koji drži borbena i neposredna Jeca iz Krnjače.

– Radio Mileva je živa, laka, jednostavna i dinamična komedija koja se bavi temama kao što su nesklad među generacijama, sukob različitih naravi i preplitanjem situacione i erbalne komike, pisana, pre svega, da se onaj ko je gleda oseća dobro. Komedija koja ne vređa nikoga i bavi se problemima običnih ljudi iz svakodnevnog života. Stvorena sa idejom da izazove iskren smeh, pozitivne emocije, prepoznavanje i da vrati stari sjaj porodične komediografske serije na male ekrane – objašnjavaju autori.

Promo / RTS

Baba Milevu igraće glumica Olga Odanović, Nataliju Marija Vicković, Sonju Kristina Gavrić-Bogunović, a u podeli su i Dara Džokić, Branimir Brstina, Tihomir Stanić, Bojan Dimitrijević, Marko Gvero, Anđelka Prpić, Nikola Kojo, Nemanja Oliverić, Nenad Stojmenović, Svetozar Cvetković, ĐorđeStojković, Filip Đuretić.

Pročitajte još: Novi sitkom sa fantastičnom glumačkom ekipom: Saznajemo ko su Boškovići

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti