Nikada snimljen duet Tome i Silvane: Objavljena pesma “Ponoć” iz filma o Tomi Zdravkoviću (VIDEO)

13.09.2021

07:24 >> 07:26

0

Autor: Dejan Ćirić

Ova kompozicija predstavlja svojevrsni omaž velikanima jugoslovenske muzike

Nikada snimljen duet Tome i Silvane: Objavljena pesma “Ponoć” iz filma o Tomi Zdravkoviću (VIDEO)
Film "Toma" Promo/Aleksandar Kujučev

– Negde na početku snimanja, Bjela mi je tražio da napišem pesmu, odnosno duet Tome i Silvane koji nikad nisu snimili. Tražio je da zvuči onako „staro“, a da bude novo i da naravno bude hit – ovim rečima kompozitor i producent filma “TomaŽeljko Joksimović objašnjava kako je nastala magična pesma “Ponoć”, koja je simbolično objavljena noćas, tačno u ponoć, na Jutjub kanalu Minakord produkcije.

Željko Joksimović 24sedam/Katarina Mihajlović

Iako je publika mogla da čuje samo delove ove pesme tokom pretpremijernih prikazivanja filma na festivalima u Sarajevu i Nišu, već nedeljama vlada veliko interesovanje za ovu numeru koja “svima zvuči poznato, a ne mogu nigde da je pronađu”.

Film “Toma” Promo/Aleksandar Kujučev

Pesmu “Ponoć” komponovao je Željko Joksimović zajedno sa Tozovcem. Zajedničkim snagama uradili su i tekst za numeru, aranžman je uradio Željko, a odsvirao orkestar Ace Sofronijevića.

– Kada sam počeo da komponujem, u glavi sam imao refren, ali sam ipak dugo razmišljao ko bi mogao da napiše ostatak teksta. I na pamet mi je pao u tom trenutku samo Tozovac, imajući u vidu da je on i pisao za Silvanu. Zahvaljujući Mimi, Tozovčevoj supruzi, za dva sata usred korone, preko telefona smo zajednički završili ovu pesmu, baš onako kako verujem da bi je doneo i sam Toma. Žao mi je što Tozovac nije sad sa nama da čuje i uživa u ovoj pesmi i filmu. Ali želim da verujem da su i pesma i film naš poklon i naklon vrsnim umetnicima poput Tome i Tozovca koji su nas zadužili svojom umetnošću i inspirisali nas na ovakvu muziku – zaključio je Joksimović.

Pročitajte još

Premijera filma „Toma“ očekuje nas u Beogradu 15. septembra, a već od sutradan kreće bioskopska distribucija širom zemlje.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti