Muzika nastavlja svoj put kroz muzeje i u ovoj godini

09.01.2021

15:02 >> 11:50

0

Autor: Dejan Ćirić

Specifičnost koncerata ovog ciklusa jeste i izvođenje po jedne numere iznenađenja srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije

Muzika nastavlja svoj put kroz muzeje i u ovoj godini
Copyright Pixabay

Kamerni ansambl “Damar” održaće koncert u utorak, 12. januara u 19 časova, kao četvrti nastup u nizu besplatnih onlajn programa u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej” u Istorijskom muzeju Srbije.

Zainteresovani gledaoci će biti u prilici da prate koncert klasične i popularne muzike na Jutjub kanalu i Fejsbuk stranici Istorijskog muzeja Srbije, a sastav “Damar” čine umetnici na oboi – Marija i Dragan Lazić.

Na programu su dela Volfganga Amadeusa Mocarta, Petra Iljiča Čajkovskog, Mikole Leontoviča, Edvarda Griga, Skota Džoplina, Zekinje de Abreua, a specifičnost koncerata ovog ciklusa jeste i izvođenje po jedne numere iznenađenja srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Foto 24sedam/Katarina Mihajlović

Snimci koncerata kamernih ansambala „Duo perfetto” i „Duo moderato”, kao i koncert saksofoniste Milana Savića, uz klavirsku saradnju Ukija Ovaskainena, koji su realizovani tokom 2020. godine, postavljeni su na Jutjub kanal Istorijskog muzeja.

Pročitajte još

Organizacija koncerata i drugih umetničkih programa bez publike poverena je Udruženju “UNICA ART” i Istorijskom muzeju Srbije, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike