Svetski kandidati za Oskara pred domaćom publikom

20.01.2021

09:23

0

Autor: Dejan Ćirić

U susret nominacijama za čuvenu zlatnu statuu, onlajn bioskop MOJ OFF ekskluzivno prikazuje predstavnike za prestižno priznanje Američke akademije nauka i um

Svetski kandidati za Oskara pred domaćom publikom
Copyright Profimedia

Najnoviji filmovi svetskih kinematografija, japansko ostvarenje „Istinske majke“, bugarski film „Otac“, slovačka istinita priča „Izveštaj Aušvica” samo su neki od kandidata za nominaciju za nagradu Oskar 2021.

Od subote, 23. januara na adresi mojoff.net naći će se 9 filmova različitih svetskih kinematografija, od kojih neki premijerno za domaću publiku.

Film “Snega više neće biti” Promo/MCF

Filmovi koji nisu imali prilike da zažive u bioskopskim salama stižu sa različitih strana planete, pa će zainteresovani moći da vide ostvarenja „Izveštaj Aušvica“, „Istnske majke“, „Otac“, „Sezona kiše“, „Snega više neće biti“, „Sestrica“, „Jabuke“, „A sutra ceo svet“ i „Početak”.

Gruzijski film „Početak“ rediteljke Dee Kulumbegašvili i grčki film „Jabuke“ reditelja Hristosa Nikua prikazani su na ovogodišnjem Festivalu autorskog filma (FAF), dok je švajcarski film „Sestrice“ prikazan na trećem Dunav Film Fest-u.

Film “Izveštaj Aušvica” Promo/MCF

Među ponuđenim filmovima je i istinita priča „Izveštaj Aušvica“ o dvojici mladih slovačkih Jevreja koji su deportovani u Aušvic 1942. godine i koji su dve godine kasnije uspeli da pobegnu i iznureni, preko planina, vrate se u Slovačku. Sastavili su detaljan izveštaj o genocidu u logoru, međutim sa još uvek jakom nacističkom propagandom njihovi izveštaji bili su suviše mučni da bi se u njih moglo poverovati.

Pročitajte još

Premijerno za domaću publiku biće prikazan japanski predstavnik za nagradu Oskar, film „Istinske majke” rediteljke Naomi Kavase, snimljen po japanskom bestseleru o bračnom paru koji se odlučuje na usvajanje deteta.

Posle duge i neuspešne borbe da zatrudni Satoko i njen suprug odlučuju da usvoje dete. Bračni par zajedno sa svojim sinom Asatom vodi ustaljen, ali ugodan život sve dok se jednoga dana ne pojavi mlada žena koja tvrdi da je biološka majka usvojenog deteta zahtevajući njegovo vraćanje. Kako napetosti rastu, Satoko je sve više ohrabrena da brani svoju porodicu.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike