Brehtov "Kavkaski krug kredom" u Narodnom pozorištu

12.02.2021

09:19 >> 12:17

0

Komad koji izvode studenti završne godine FDU, je premijerno izveden 1963. godine i režirao ga je Bojan Stupica i to je bilo jedino izvođenje ove drame kod n

Brehtov "Kavkaski krug kredom" u Narodnom pozorištu
Copyright Promo / Narodno pozorište

U okviru saradnje Narodnog pozorišta i Fakulteta dramskih umetnosti, 13. i 14. februara (19h) na Sceni “Raša Plaović” biće izvedena diplomska predstava IV godine Glume u klasi profesorke Marije Milenković i stručnog saradnika Marije Bergam, koja je rađena po motivima komada Bertolda Brehta “Kavkaski krug kredom”.

Ova predstava je osvojila Gran-pri na prestižnom Međunarodnom studentskom festivalu “VGIK”, koji je održan u Moskvi od 16. do 20. novembra prošle godine kada je obeležio 40 godina postojanja.

Predstava je prošla strogu selekciju i u završnici je bila u konkurenciji sa prestižnim ruskim školama kao i Akademijom u Pekingu, Poljskoj i Češkoj.

Promo/Željko Jovanović

Komad je nastao iz improvizacija na teme kojima se Breht bavi: zloupotrba vlasti, pohlepa, izdaja, korupcija, odnos zakona i pravde, ljubav, žrtva, socijalna nejednakost, hipokrizija, majčinstvo, haos i šansa; stav je nove generacije prema svemu onom što se dešava u svetu koji nas okružuje.

Uloge tumače Stanislava Nikolić, Maša Đorđević, Lenka Petrović, Jana Ivanović, Vukašin Jovanović, Petar Đurđević, Bojana Stojković, Dragan Petrović i Stojša Oljačić.

Pročitajte još

Brehtova drama “Kavkaski krug kredom” premijerno je izvedena 1963. godine u Narodnom pozorištu, režirao je Bojan Stupica i to je bilo jedino izvođenje ovog komada kod nas.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike