Veče napolitanske muzike održano u Narodnom pozorištu: Ruže za publiku

15.02.2021

08:30 >> 15:11

0

Autor: Dejan Ćirić

Na koncertu pod nazivom Non ti scordar di me (Ne zaboravi me), izvedene su pesme u kojima se prepoznaju ljudske strasti i osećanja

Veče napolitanske muzike održano u Narodnom pozorištu: Ruže za publiku
Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Veče napolitanske muzike održali su sinoć članovi ansambla Opere Narodnog pozorišta na Velikoj sceni nacionalnog teatra.

Tanjug/Tara Radovanović

Na koncertu pod nazivom „Non ti scordar di me“ (Ne zaboravi me), izvedeni su neki od najpoznatijih dragulja iz bogatog opusa klasičnih napolitanskih pesama u kojima se prepoznaju ljudske strasti i osećanja.

Publika je bila u prilici da uživa u melodijama kao što su „Santa Lucia“, „Canción de Paloma“, „Chitarra Romana“, „Non ti scordar di me“, „Parlami d’ amore Mariu“, „Con te partiro“ i mnogim drugim.

Tanjug/Tara Radovanović

Uz Orkestar Opere Narodnog pozorišta, pod dirigentskom upravom Đorđa Pavlovića i u režiji Ane Grigorović, nastupili su Sofija Pižurica, Janko Sinadinović, Dejan Maksimović, Jasmina Trumbetaš Petrović, Sanja Kerkez, Dragana del Monako, Ljubica Vraneš i Aleksandra Stamenković.

Pročitajte još

Protagonisti koncerta delili su ruže publici i članovima orkestra za vreme izvođenja programa, a sa scene su ispraćeni dugim aplauzom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike