Izložba fotografija u Kulturnom centru Beograda: Pogled na grad kroz objektiv života, stvarnosti i slobode

16.02.2021

06:52 >> 10:08

0

Autor: Dejan Ćirić

Postavka Belgrade Raw Perspectives” biće otvorena 19. februara

Izložba fotografija u Kulturnom centru Beograda: Pogled na grad kroz objektiv života, stvarnosti i slobode
Copyright Pixabay

Vođenje i razgovor uz izložbu fotografija “Belgrade Raw Perspectives” troje autora Jelene Nikolić, Predraga Đulinca i Stefana Jovanovića biće realizovano u petak, 19. februara, u 18 sati u Galeriji Artget, Kulturnog centra Beograda.

Specijalizovana fotografska Galerija Artget počela je 20. sezonu i u godini jubileja program čini po jedna izložba koju koncipiraju i realizuju umetnički direktori u prethodnoj deceniji, a usled situacije sa pandemijom, u ovom prostoru je dozvoljeno do 20 posetilaca.

Prva u tom nizu postavki je izložba “Raw Perspectives” koju priređuje fotografski kolektiv “Belgrade Raw”od 11 članova, kolektivni umetnički direktorat Galerije u 2013. godini.

Jelena Nikolić (1990), je multimedijalna umetnica iz Beograda, u kome živi i radi. Osnovne studije slikarstva i master studije transmedijskih istraživanja završila je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Dobitnica je nagrade za osobenu kreativnu inovaciju iz fonda „Miloš Bajić“, za 2013. godinu. Imala je četiri samostalne i učestvovala na više grupnih izložbi, kolonija i radionica u zemlji i inostranstvu, a dosta se bavi fotografijom i video radovima.

Antonio Ahel/ATAImages

Predrag Đulinac (1997), je fotograf iz Sombora, koji trenutno živi u Novom Sadu, gde završava osnovne studije na Fakultetu tehničkih nauka (Grafičko inženjerstvo i dizajn). Fotografijom se bavi od 2017. i do sada je učestvovao na jednoj grupnoj izložbi.

Stefan Jovanović (1994, Sombor), završio je osnovne studije novih likovnih medija i master studije grafike i štamparstva na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Ima za sobom tri samostalne i više grupnih izložbi, a tokom karijere bavio se fotografijom, kolažima, tradicionalnim tehnikama štampe i video radom, član je umetničke grupe “Balkanophobia”. Trenutno živi i radi u Somboru i kroz svoj rad istražuje temu života u malom gradu.

Pročitajte još

Sva tri autora kroz svoje poetike vrlo direktno emituju jedinstven, savremen i svež vizuelni jezik, koji je prepun eksperimentisanja, slučajnosti i slobode. Iako umetnici dolaze iz polja vizuelnog, svako od njih na svoj način prezentuje stvarnost u kojoj živi, posmatrajući sebe kroz gradove i njihove stanovnike.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike