Na znamenitom istorijskom mestu nastavljeno snimanje serije "Vreme zla"

03.12.2020

12:04 >> 14:53

0

Ove scene će preneti atmosferu s početka Drugog svetskog rata, kaže glumac i producent Goran Šušljik

Na znamenitom istorijskom mestu nastavljeno snimanje serije "Vreme zla"
Copyright Tanjug / Dušan Aničić / bs

U Gornjem Račniku, na padinama Crnog vrha kod Jagodine, sutra će biti nastavljeno snimanje televizijske serije “Vreme zla”, po trilogiji Dobrice Ćosića i u režiji Ivana Živkovića, koje će trajati do ponedeljka.

Snimanje će se odvijati u ambijentu koji je korišćen i za seriju “Koreni”, na imanju i u kući čatmari Aleksandra Ace Kostića (1850 – 1931.), staroj 136 godina.

Tanjug / Dušan Aničić / bs

Prvi kadrovi nastaće kod “Hrasta Koče kapetana”, istorijskog mesta na levoj obali Velike Morave, gde je po predanju Kosta Koča Anđelković – frajkor, pre 220 godina počeo borbu protiv turske vlasti i osnovao Kočinu krajinu, a zatim glumačka ekipa odlazi u Gornji Račnik gde će ostati do ponedeljka.

Tanjug / Dušan Aničić / bs

Ljudi zaduženi za scenografiju u Gornji Račnik stigli su juče i pripremaju ambijent za snimanje, kazao je Tanjugu vlasnik kuće i imanja Dragan Gligorijević.

– Scene koje će se snimati preneće atmosferu s početka Drugog svetskog rata, a uz oko 15 glumaca učestvovaće i 60 statista, 40 mladića od 18 – 27 godina u ulogama partizana i četnika i 20 njih od 20 do 60 godina, koji će biti u ulozi meštana – kazao je glumac i producent Goran Šušljik.

Tanjug / Dušan Aničić / bs

Plan je da serija bude prikazana sledeće jeseni, a uloge će ostvariti Žarko Laušević, Voja Brajović, Igor Ðorđević, Nebojša Dugalić, Goran Bogdan, Nada Šargin, Radovan Vujović, Sergej Trifunović, Andrej Šepetovski, Nataša Ninković, Isidora Simijonović, Boris Isaković, Svetozar Cvetković…

Pročitajte još: Nataša Ninković za 24sedam: Patnja, užas i nada u čoveka

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike