Britanski muzički festivali skoro rasprodati nakon najave potpunog otvaranja

01.03.2021

17:08

0

Autor: Dejan Ćirić

Rekordna prodaja ulaznica za predstojeće prolećne i letnje manifestacije

Britanski muzički festivali skoro rasprodati nakon najave potpunog otvaranja
Copyright Promo / Exit foto tim

Nakon prošlonedeljene objave plana britanskog premijera Borisa Džonsona o četiri faze ukidanja restrikcija, od kojih će ona od 17. maja dozvoliti stadionska okupljanja do 10.000 ljudi, dok bi od 21. juna svi muzički događaji mogli da rade bez mera fizičke distance, odnosno u njihovim punim kapacitetima, mnogi ostrvski festivali zabeležili su rekordnu prodaju ulaznica, rasprodajući se u svega nekoliko dana.

– Mnogi naši članovi su od ponedeljka zabeležili skokove prodaje, što je generisalo mnogo poverenja potrošača – rekao je Pol Rid, izvršni direktor Asocijacije nezavisnih festivala, dodavši kako postoji velika želja za događajima uživo, jer se ljubitelji festivala uveliko spremaju da nadoknade izgubljeno vreme.

Profimedia

Kako prenose brojni britanski mediji, među njima i „The Guardian“, premijerova najava pokrenula je rast prometa od 600 odsto na Ticketmaster-u, što je potvrdio i generalni direktor britanskog ureda Endru Parsons, rekavši da nije bilo naznaka usporavanja. Festival “Field Day” u Londonu u četvrtak je objavio da je rasprodat. Organizatori velikih festivala “Leeds” i “Reading”, koji se održavaju u avgustu, uveli su sastav čekanja zbog potražnje za ulaznicama. Pit Džordan, direktor festivala “MADE”, najdugovečnijeg festivala plesne muzike u West Midlandsu, rekao je da očekuje rasprodaju ulaznica za nedelju dana, dok je Džejmi Tag, koji vodi “Mighty Hoopla”, događaj u južnom Londonu, izjavio da je imao najveći porast prodaje karata u svojoj petogodišnjoj istoriji.

ATA Images/Antonio Ahel

Organizatori su još uvek zabrinuti zbog mogućnosti otkazivanja u poslednjem trenutku, jer su nadolazeći meseci ispunjeni neizvesnošću. Saša Lord, suosnivač festivala “Parklife” i “Warehouse Project” izjavio je:

– Krenimo stopama drugih zemalja u kojima postoji politika osiguranja. Ne očekujemo besplatan priručnik i platićemo mali postotak od prometa.

Najavio je da očekuje vesti o osiguranju u sledećem proračunu Rišija Sunaka, 3. marta.

– Sreda pred nama je najkritičniji dan u mojoj dvadesetšestogodišnjoj karijeri. Za one koji rade iza kulisa muzičke industrije to će biti uspeh ili propast. Treba im nada – rekao je Lord.

Pročitajte još

Još uvek nisu najavljene smernice o tome koje bi sigurnosne mere festivali morali da sprovedu, ali su potvrdili da će se pridržavati svih mera koje budu predložene, uključujući brzo testiranje gostiju ili pokazivanje pasoša sa potvrdom vakcinacije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike