Tragom zločina: U Nedelji Jua Nesbea konkurs za najbolju triler priču

12.03.2021

14:29

0

Složena radnja, izuzetna napetost, najmračniji slučajevi i briljantni likovi – glavne su karakteristike romana jednog od najčitanijih pisaca, a pobednici

Tragom zločina: U Nedelji Jua Nesbea konkurs za najbolju triler priču
Copyright Promo / Laguna

Ju Nesbe, jedan od najpopularnijih svetskih pisaca kriminalističkih romana, 29. marta obeležava 61. rođendan, a tim povodom od tog dana do 4. aprila biće organizovana Nedelja njegovih knjiga.

Složena radnja, izuzetna napetost, najmračniji slučajevi i briljantni likovi – glavne su karakteristike romana Jua Nesbea, koji su prodati u više od 50 miliona primeraka širom planete, a izdavačka kuća Laguna organizuje nagradni konkurs “Tragom zločina”, koji počinje 15. marta i traje do 4. aprila.

– Pozivamo vas da napišete triler ili krimi priču do 250 reči, a tri najbolje ćemo nagraditi. Pobednik na poklon dobija komplet Nesbeovih knjiga, koji uključuje i jedan potpisani primerak. Drugo mesto podrazumeva nagradu od pet Nesbeovih knjiga po izboru, uz potpisani primerak knjige. Autor trećeplasirane priče na poklon dobija jedan potpisani primerak knjige. Nagrađene priče, kao i one koje žiri smatra da su dobre, biće objavljene na sajtovima laguna.rs i delfi.rs i u majskom broju Bukmarkera – poručuju iz izdavačke kuće.

Članovi žirija su vrsni poznavaoci žanra, te će najbolje priče izabrati Mirjana Đurđević, Marko Popović i novi Lagunin autor Đorđe Bajić.

Pročitajte još

Rezultati konkursa biće objavljeni 15. aprila, konkurs važi za sve zemlje, a predaja radova trajaće od 29. marta do 4. aprila u knjižarama Delfi ili putem mejla na: [email protected].

Osnovne uslove za konkurs kao i primer pisanja kratke triler/krimi priče, zainteresovani mogu naći na zvaničnim sajtovima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike