Dani Laze Kostića: Pet naslova u užem izboru za književnu nagradu koja nosi ime velikog pisca

18.03.2021

14:43

0

Priznanja će biti uručena neposredno nakon otvaranja Programskog dela Sajma knjiga koji se virtuelno održava do 26. marta

Dani Laze Kostića: Pet naslova u užem izboru za književnu nagradu koja nosi ime velikog pisca
Laza Kostić - Copyright Wikipedia

Pet književnih naslova se našlo u užem izboru za prestižnu nagradu “Laza Kostić”, koja će biti uručena 24. marta na virtuelnoj manifestaciji “Dani Laze Kostića”.

U konkurenciji su dela iz prošlogodišnje književne produkcije – zbirka poezije “Kosmički zazivi” Nikole Strajnića (Kulturni centar Vojvodine “Miloš Crnjanski”), zbirka priča “Skarabej od žada” Emsura Hamzića (Agora), kratka proza “Polazeći od kraja sveta” Jovice Aćina (Laguna), roman “Ljudi bez grobova” Enesa Halilovića (Laguna) i monografija “Agon i melanholija. Život i delo Miloša Crnjanskog” Gorane Raičević (Akademska knjiga 2021), jedino delo objavljeno ove godine.

Biće proglašeni i dobitnici priznanja za Izdavački poduhvat i Nagrade za najbolju knjigu u oblasti književnosti za decu.

U žiriju su bili Franja Petrinović, predsednik i članovi Jelena Marićević Balać i Goran Ibrajter.

Pročitajte još

Nagrade će biti uručene neposredno posle otvaranja Programskog dela Sajma knjiga “Dani Laze Kostića”, koji se održavaju do 26. marta.

Paralelno sa njima, na platformi Novosadskog sajma ExpoOnline.rs, priređuju se i Sajam obrazovanja “Putokazi”, kao i virtuelna izložba “Šidski pejzaži Save Šumanovića”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike