Knjigom protiv pandemije: Proglašena najuspešnija biblioteka u Srbiji sa 7.456 aktivnih korisnika

20.03.2021

08:46 >> 11:47

0

Ovaj rezultat je ostvaren uprkos otežanim uslovima rada i izuzetno je važan pokazatelj u okviru mreže gde spadaju dve nacionalne, 83 univerzitetske i visoko?

Knjigom protiv pandemije: Proglašena najuspešnija biblioteka u Srbiji sa 7.456 aktivnih korisnika
Copyright Pixabay

Gradska biblioteka “Vladislav Petković Dis” iz Čačka sa 7.456 aktivnih korisnika u 2020. godini najuspešnija je biblioteka od ukupno 224 u Srbiji.

Čačanka biblioteka je protekle godine zbog pandemije imala šest odsto manje korisnika, ali je i jedina u celoj mreži biblioteka koja ima više od sedam hiljada čitalaca, što je rangira na prvo mesto, i to se može videti na stranici cobiss.sr.

Ovaj rezultat je ostvaren uprkos otežanim uslovima rada tokom gotovo cele 2020. godine i izuzetno je važan pokazatelj u okviru mreže gde spadaju dve nacionalne, 83 univerzitetske i visokoškolske biblioteke i više od 100 javnih biblioteka Srbije.

Pixabay

Takođe i 2019, kada se ustanova više od dva meseca selila i neredovno radila sa članovima, broj aktivnih korisnika bio je na veoma zadovoljavajućem nivou, čak 7.917 ljubitelja knjige tokom cele godine.

Ovaj pokazatelj je tada svrstao Biblioteku na drugo mesto, odmah iza Narodne biblioteke Srbije.

Sadašnji podaci ukazuju na značaj čačanske biblioteke u nacionalnim okvirima kao ustanove sa dugogodišnjim visokim standardima u stručnom, programskom i izdavačkom segmentu poslovanja.

Pročitajte još

Čačanska biblioteka uložila je dosta napora da odgovori na izazove koje je aktuelna situacija donela, čuvajući svoju osnovnu misiju da u fizičkom i virtuelnom svetu bude na usluzi svim ljubiteljima pisane reči ili onima koji traže prostor za učenje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike