„Sećanja iz Italije“: Otac i sin u glavnim ulogama, film odaje počast majci

29.12.2020

14:09

0

Autor: Dejan Ćirić

Debitantsko ostvarenje reditelja Džejmsa Darsija sa svetski poznatim Lijamom Nisonom i Majklom Ričardsonom u glavnim ulogama od Božića će se naći na reper

„Sećanja iz Italije“: Otac i sin u glavnim ulogama, film odaje počast majci
Copyright Promo/MCF

Kada je scenario filma „Sećanja iz Italije“ dospeo u ruke Lijama Nisona, u kom je predviđeno da tumači oca dvadesetogodišnjaka koji je još kao dete ostao bez majke, glumac je bio siguran da je za ulogu njegovog filmskog naslednika pogodan upravo njegov sin Majkl Ričardson.

– Nisam imao izbora, pročitao sam scenario i shvatio kako postoji paralela između naših života i same priče – rekao je Majkl u jednom od intervjua o filmu i dodao:

– Ima nešto zanimljivo u vezi sa tim. Na neki način odata je počast mojoj majci.

Promo/MCF

U centru ove emotivne priče je umetnik i boem koji iz Londona putuje u Italiju kako bi prodao vilu koju je nasledio od pokojne supruge. Društvo mu pravi problematični sin, a putovanje će biti idealno vreme da porade na svom međusobnom odnosu. Donekle sličan scenario bolne i istinite životne priče koju proslavljeni irski glumac i njegov sin oživljavaju i prenose na bioskopsko platno, tumačeći upravo uloge koje su im podarene i u stvarnom životu, vodi nas kroz živopisne predele predivne Toskane.

Pročitajte još

Lijama Nisona znamo po velikim i značajnim ulogama, a posebno po nagrađivanom filmu Stivena Spilberga „Šindlerova lista“ koja mu je donela nominaciju za Oskara, za glavnu mušku ulogu.

Promo/MCF

Lijamova supruga je bila poznata glumica Nataša Ričardson koja je preminula od povreda glave zadobijenih prilikom pada na skijanju, 2009. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike