Danica Maksimović u filmu „Prolećna pesma“: Emotivna priča o samohranim majkama

21.04.2021

13:01 >> 11:54

0

Autor: Dejan Ćirić

Premijera ovog ostvarenja biće održana na predstojećem Festu

Danica Maksimović u filmu „Prolećna pesma“: Emotivna priča o samohranim majkama
Copyright ATAImages / Antonio Ahel

Film „Prolećna pesma“ u režiji Natalije Avramović našao se u programu predstojećeg Festa, koji će se od 7. do 16. maja održati u Beogradu, a mlada rediteljka kaže da je u srpskoj kinematografiji malo ostvarenja o samohranim majkama.

„Prolećna pesma“ Natalije Avramović, koja je pisala i scenario zajedno sa Ljubinkom Stojanović, gradi filmsku priču, melodramu o mladoj rediteljki Petri. Ona je samohrana majka, koja pokušava da sredi svoj život nakon razvoda, a pritom se sprema da snimi ozbiljan film o pesnikinji Desanki Maksimović. Iznenadna očeva smrt uzburka u njoj osećanja kojih nije bila svesna, a na sve to biva pozvana na proslavu 15 godina mature u rodnom gradu.

Natalija Avramović/Tanjug Sava Radovanović

Avramovićeva kaže da je režirala vrlo iskren film koji je delom autobigrafski.

– Usudila sam se da sa gledaocima podelim vrlo intimnu priču. Napisala sam scenario samo nekoliko nedelja nakon smrti mog oca. Svašta mi se događalo u tih nekoliko nedelja. Prolazila sam kroz emotivne oluje i iz lične potrebe sve stavila na papir. Želela sam da analiziram kroz šta sam prolazila i kasnije odlučila da to bude scenario za moj prvi film – izjavila je rediteljka.

Kako kaže, u srpskom kinematografiji nema puno filmova o samohranim majkama.

– Bila mi je namera da napravim ženski film, sa ženskim promišljanjem svega što nas okružuje. Biti samohrana majka koja traži ljubav u Srbiji nije baš najudobnija situacija, ali junakinja mog filma je spremna na borbu – ističe Avramovićeva i dodaje da je za nju velika čast što će „Prolećna pesma“ biti premijerno prikazana na Festu.

Pročitajte još

Uloge u filmu tumače Mihaela Stamenković, Ivan Ðorđević Džudi, Ðorđe Ðoković, Milan Kolak, Svetozar Cvetković i Danica Maksimović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike