Ponovo je otvorena Sala srpskog filma: Na repertoaru ostvarenje nagrađeno plaketom "Zlatni medved"

22.04.2021

12:23

0

Malmkrog je zasnovan na filozofskom delu Tri razgovora Vladimira Solovjova, a realizovan je u koprodukciji Rumunije, Srbije, Švajcarske, Švedske, Severne Make

Ponovo je otvorena Sala srpskog filma: Na repertoaru ostvarenje nagrađeno plaketom "Zlatni medved"
Copyright Promo / Malmkrog

Sala srpskog filma u beogradskoj Kombak dvorani ponovo je aktivna, a počev od danas, 22. aprila, pa zaključno sa sredom, 28. aprilom, publika je u prilici da na projekcijama koje će svakog dana počinjati u 14.40 pogleda nagrađivanu i hvaljenu manjinsku srpsku koprodukciju, nastalu uz podršku Filmskog centra Srbije – igrani film “Malmkrog” reditelja Kristija Pujua.

“Malmkrog” je zasnovan na filozofskom delu “Tri razgovora” Vladimira Solovjova, a realizovan je u koprodukciji Rumunije, Srbije, Švajcarske, Švedske, Severne Makedonije i BiH.

Promo / Malmkrog

Priča prati zemljoposednika i svetskog čoveka koji poziva prijatelje u svoj prostran letnjikovac. Vreme u letnjikovcu prolazi uz bogatu trpezu, igre i razgovore o smrti i Antihristu, progresu i moralu. Kako diskusija dobija jasniji oblik, a raznovrsne teme bivaju načete, svako od gostiju otvara po viziju sveta, istorije i religije.

Na “Malkmkrogu” su radili srpski dizajneri zvuka Zoran Maksimović i Ognjen Popić, komputerske vizuelne efekte kreirali su Živa Stanojević i Vukan Burić, a u filmu je korišćena numera “Tebe poem” Stevana Stojanovića Mokranjca.

Pročitajte još

Pored toga, na filmu su radili i domaći filmski radnici u sektoru kamere, uz korišćenje filmske opreme iz jednog od domaćih filmskih rentala. Filmski centar Srbije podržao je projekat ovog filma (tada pod nazivom “Letinjikovac”) na Konkursu za sufinansiranje manjinskih koprodukcija u 2018. godini. Kristi Puju osvojio je Plaketu “Zlatni medved” za najboljeg reditelja u novouspostavljenom takmičarskom programu “Susreti” Berlinskog filmskog festivala prošle godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike