Spilbergova "Priča sa zapadne strane": Objavljen prvi trejler (FOTO+VIDEO)

27.04.2021

13:14 >> 13:19

0

Na veliko platno stiže savremena verzija filma koja donosi priču čuvenog klasika o žestokom rivalstvu i mladalačkoj ljubavi, u Njujorku, 1957. godine

Spilbergova "Priča sa zapadne strane": Objavljen prvi trejler (FOTO+VIDEO)
Copyright Promo / MCF

Kompanija 20th Century Studios objavila je prvi trejler za novu filmsku adaptaciju mjuzikla “Priča sa zapedne strane”, proslavljenog američkog reditelja Stivena Spilberga, dobitnika najviših priznanja među kojima i prestižnu nagradu Oskar (“Spasavanje redova Rajana”, “Šindlerova lista”).

Od pomenutog reditelja, kao i od njegovog dugogodišnjeg saradnika i dobitnika Pulicerove nagrade scenariste Tonija Kušnera, na veliko platno stiže savremena verzija filma “Priča sa zapadne strane” koja donosi priču čuvenog klasika o žestokom rivalstvu i mladalačkoj ljubavi, u Njujorku, 1957.

Promo / MCF

Glumačku postavu savremene verzije čine mladi protagonisti Ansel Elgort u ulozi Tonija i Rejčel Zegler kao Maria, a u ostalim ulogama našli su se glumci Ariana DeBose, Dejvid Alvarez, Majk Fejst, kao i Rita Moreno koja je svojevremeno igrala u originalnoj filmskoj verziji iz 1961. tumačeći Anitu za čiju izvedbu je i nagrađena Oskarom u kategoriji za najbolju sporednu žensku ulogu.

Promo / MCF

Rita Moreno sada nastupa u ulozi Valentine, vlasnice prodavnice u kojoj radi glavni lik, Toni. Moreno je takođe i izvršni producent filma.

Promo / MCF

Spilbergova verzija okupila je najbolji brodvejski i holivudski kreativni tim uključujući samog scenaristu Kušnera, potom koreografa Džastina Peka dobitnika nagrade Tomi, kao i renomiranog dirigenta filharmonije Los Anđelesa i dobitnika Gremi nagrade Gustava Dudamela koji je i dirigovao snimanjem čuvene muzičke partiture.

Pročitajte još

“Priča sa zapadne strane” pojavila se 1961. kao adaptacija originalne brodvejske predstave rađene po knjizi Artura Lorensa i na na osnovu muzike Leonarda Bernstaina. Film je osvojio deset nagrada “Oskar2, među kojima zlatne statue u kategoriji za najbolji film i najbolju režiju.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike