Netflix ima novi hit: Ime mu je „El inocente“ (FOTO+VIDEO)

09.05.2021

13:41 >> 17:12

0

Autor: Dejan Ćirić

Kao tri ključne stvari koje su bile presudne za uspeh ove dugo očekivane serije navode se roman po kom je snimljena, reditelj i glavni glumac

Netflix ima novi hit: Ime mu je „El inocente“ (FOTO+VIDEO)
Copyright Profimedia

Serija “El inocente” (“Nevin”), koja se pojavila na Netflix-u 30. aprila, zaludela je gledaoce širom sveta. Posle triler drame “Casa de papel” (“Kuća od papira”), Španija je dobila još jedan hit na ovoj internet striming platformi. Za nedelju dana, serija “El inocente” prestigla je „The Handmaid’s Tale“ (“Sluškinjina priča”) i „Mare of Easttown“ (“Mer iz Istauna”). I dok se u Americi pozicionirala na prvo mesto po gledanosti, u Evropi diše za vratom poljskoj seriji „Sexify“.

Kao tri ključne stvari koje su bile presudne za uspeh ove dugo očekivane serije navode se roman po kom je snimljena, reditelj i glavni glumac.

Serija „El inocente“ je zasnovana na istoimenom nagrađivanom romanu čuvenog američkog triler majstora Harlana Kobena. Ljubitelji ovog pisca, koji je čitan i u Srbiji, znaju da priča izašla iz njegovog pera teško može da omane. Baš kao i u romanu, čiju su radnju ispoštovali autori serije, napeti triler od samog starta ubacuje gledaoca u mašinu. Pun isprepletenih tokova, preokreta, emotivnog naboja, uverljivo svedoči o tome da nas naši izbori i njihove posledice nikada ne napuštaju.

Profimedia

Užas jedne večeri zauvek se urezao u pamćenje Matea Vidala Rivere. Večeri kada je sasvim naivno pokušao da prekine tuču, a završio kao ubica. Sada, devet godina pošto je pušten iz zatvora, njegova naivnost davno je zaboravljena. Kao bivši robijaš ništa ne prihvata zdravo za gotovo. Sa trudnom ženom Olivijom kupuje kuću u svom rodnom kraju i veruje da se konačno sve sređuje. Samo do trenutka kada dobija zapanjujući, neobjašnjivi poziv sa Olivijinog mobilnog telefona. U tom času sve počinje da se ruši.

Kada se ekranizacije romana američkog majstora trilera prihvati španski majstor trilera, takva serija unapred je osuđena na uspeh. Reč je o reditelju i scenaristi Oriolu Paulou, čoveku koji je potpisao nadaleko čuveni triler „Contratiempo“ (“Nevidljivi svedok”).

Pročitajte još

Upravo ovaj film, koji je oduševio i publiku u Srbiji, ali i Kobena, povezao je pisca i reditelja. Nakon što je pogledao “Nevidljivog svedoka”, pisac je pozvao Oriola i rekao mu da bi voleo da radi sa njim. Da su na istoj talasnoj dužini pokazalo se i tokom pisanja scenarija. Harlan kaže da je imao uvid u svaku napisanu reč i da je vraćao rukopis bez ijedne prepravke.

Uz dobru priču i odličnog reditelja, treći i podjednako važan razlog za uspeh ove priče je i glavni glumac. Dovoljno je reći samo njegovo ime – Mario Kasas. Osim što važi za najpopularijeg španskog glumca, Kasasa podjednako vole od Rusije, preko Kine, do Amerike.

Profimedia

Do “Nevidljivog svedoka” bio je junak ljubića, a onda se pretplatio na trilere. Poslednjih godina nanizao je nekoliko sjajnih naslova, a film “Pogrešan korak”, koji se trenutno prikazuje i u našim bioskopima, doneo mu je prestižnu nagradu „Goja“.

Ako do sada nije otišao u Holivud, serija „El inocente“ će ga sigurno naterati da konačno nauči engleski jezik. Ipak, pre toga će verovatno morati da snimi drugu sezonu ove uzbudljive priče. Iako je zamišljena kao mini-serija od osam epizoda, sva je prilika da će zbog velike glednosti doživeti nastavak, piše portal filmitv.rs.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike