Pogled u budućnost: Dom kulture „Studentski grad“ proslavio 47. rođendan

25.05.2021

11:32

0

Autor: Dejan Ćirić

Koncert Filharmonije mladih Borislav Pašćan bio je donatorskog tipa, sa ciljem da se prikupe sredstva za nabavku potrebne literature studentskoj biblioteci ko

Pogled u budućnost: Dom kulture „Studentski grad“ proslavio 47. rođendan
Copyright Tanjug/Tanja Valić

Filharmonija mladih „Borislav Pašćan“ sinoć je održala besplatan koncert na Letnjoj sceni Doma Kulture „Studentski grad“, upriličen povodom obeležavanja 47. rođendana ove ustanove.

Ovaj koncert bio je donatorskog tipa, sa ciljem da se prikupe sredstva za nabavku potrebne literature studentskoj biblioteci.

Program je otvorio Boris Postovnik, direktor Doma kulture, predstavivši orkestar Filharmonije, koji je, kako kaže, pre nekoliko meseci postao sastavni deo Doma kulture „Studentski grad“.

Tanjug/Tanja Valić

Postovnik je potom objasnio da je misija Doma kulture već 47 godina da mladim ljudima i studentima omogući razvijanje kako u profesionalnom, tako i u životnom smislu, i da će se suština te misije održati i ubuduće.

– Gledamo u budućnost, u nešto što će se dogoditi sutra, prekosutra. Nikada nećemo gledati na stvari koje su bile loše – kazao je Postovnik u osvrtu na 2019. godinu kada je Dom kulture imao četiri velike poplave u kojima je stradalo preko 2000 knjiga, kao i godinu nakon nje, jednako tešku za sve nas.

Postovnik je iskoristio ovaj trenutak da predstavi prijatelje Doma – Rotari klub „Beograd Sava“ i „Rotari Global“, pokretače velike akcije prikupljanja sredstava za nabavku novih knjiga, i potom pozvao Daliborku Bradić da se u ime klubova obrati publici.

Tanjug/Tanja Valić

Bradić, a nakon nje i ostali predstavnici Rotari kluba „Beograd Sava“ i Rotari kluba „Beograd Global“ su se ovom prilikom zahvalili orkestru i svim saradnicima za podršku u realizaciji cilja akcije kako bi se pomoglo mladima željnim obrazovanja i učenja.

U nastavku programa, izvedeno je sedam operskih arija od strane sedam studenata, mladih nada operske scene, a pratio ih je seniorski orkestar Filharmonije pod iskusnom dirigentskom palicom Đorđa Pavlovića.

Program je zatvoren „evergrin“ kompozicijom, u čijim tonovima je čitavo veče bilo organizovano, a ceo događaj upotpunila je Daliborka Bradić rekavši da je za jedno veče prikupljeno 80.000 dinara, a da se očekuje da suma bude čak i veća.

Tanjug/Tanja Valić

Kao završnicu ove uspešne večeri, Postovnik je izjavio da misli da je 47. rođendan Doma kulture obeležen na najlepši način i da će se tako ubuduće i nastaviti.

– Shvatili smo da publici Beograda i mladim ljudima, kojima smo mi pre svega okrenuti, nedostaju ovakvi sadržaji – rekao je on i dodao da će se potruditi da u narednom periodu bude što više ovakvih sadržaja, okrenutih pre svega klasičnoj i popularnoj muzici.

Tanjug/Tanja Valić

– Naši studenti su budućnost ove zemlje i u ovim teškim vremenima jako im znači podrška ovog tipa, da dobiju literaturu neophodnu za dalje obrazovanje – izjavila je za kraj Daliborka Bradić i otkrila da je sigurna da će se ovako nešto ponoviti radi ponovnog prikupljanja sredstava i pomaganja zajednice u kojoj živimo.

Pročitajte još

Večeras će u Velikoj sali Doma kulture „Studentski grad“ u okviru proslave rođendana biti odigrana predstava „Slavna Florens“, Ateljea 212, sa Goricom Popović, Ivanom Mihailovićem i Tamarom Dragičević u glavnim ulogama. Početak je u 20 časova, a ulaz je besplatan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike