"Snažno uz muziku": Poznata lista izvođača na Arsenal festu

26.05.2021

12:22 >> 12:29

0

Arsenal je prvi veliki domaći festival ovog leta koji će biti održan pred publikom, uz poštovanje svih neophodnih zdravstvenih mera

"Snažno uz muziku": Poznata lista izvođača na Arsenal festu
Copyright Promo / Goran Lizdek

Arsenal Fest 11 biće održan 24, 25. i 26. juna u Kragujevcu, gde će nastupiti Yngwie Malmsteen, Dub FX, Dubioza kolektiv, Riblja čorba, Bajaga i Instruktori, Partibrejkers, Hladno pivo i brojni drugi regionalni izvođači.

Arsenal je prvi veliki domaći festival ovog leta koji će biti održan pred publikom, uz poštovanje svih neophodnih zdravstvenih mera, i slogan – “Snažno uz muziku”.

Promo / Arsenal fest

Imajući u vidu da se globalna muzička industrija nakon godinu i nešto više Kovid blokade tek otvara, i dolazak inostranih bendova i dalje biva logistički teško izvodiv, Arsenal je ovog leta više okrenut nekim od najznačajnijih i najzaslužnijih imena regionalne muzike, uz tradicionalno izdvojen prostor za nove i sve poznatije muzičare.

Promo / Roberto Pavić

Na Main Stage-u Arsenala prve večeri sviraće legendarni Partibrejkers, institucija domaće muzike Bajaga i Instruktori i folk pankeri Brkovi, 25. jun pripada zagrebačkim pank rokerima Hladnom pivu, internacionalnoj Balkan-ska atrakciji Dubioza kolektivu i australijskom muzičaru Dub FX-u. Vlasnik hitova “Flow”, “Love Someone” i “So Are You”, koji je već bio oduševio publiku Arsenala 2017. godine, sada se nakon pauze upravo u Kragujevcu vraća živi nastupima uz poruku: “Ne mogu dočekati otvaranje (koncertnih) prostora!”

Promo / Dub FX / Arsenal fest

Završne večeri u jedinstveni prostor “Kneževog arsenala”, nekadašnje fabrike municije iz 19. veka, dolaze Osvajači (koji slave 30 godina od prvog albuma “Krvi i led”), srpski Irci Orthodox Celts i premijerno pred našu publiku svetski gitarski heroj Yngwie Malmsteen, koji poručuje: “Jedva čekam da vas sve vidim tamo!”.

Promo / Uroš Žunić

Posebno treba istaći da se velika, zaslužna grupa domaće rok muzike Riblja čorba 26. juna u Kragujevcu vraća nastupima nakon izuzetno teške godine tokom koje su zbog Kovid-19 izgubili Mišu Aleksića (1953-2020).

Promo / Nemanja Đorđević

– Arsenal je prva svirka Čorbe bez našeg brata Miše. Poslednji put smo svirali 29. februara 2020. u Kranju sa Mišom. Biće nam nezamislivo teško bez njega na basu, ali znamo da nas on odozgo gleda i tera da nastavimo dalje. U Kragujevcu će na basu biti naš tehničar, a inače basista grupe Orvel 69, Ivan Stanković Ivke, koji je već jednom menjao Mišu u Kruševcu. Tačno je da dugo nismo svirali i svi smo veoma uzbuđeni zbog nastupa na Arsenalu. Lično, uvek imam tremu, a sada na samu pomisao na nastup umirem od straha. Ali vežbaćemo i bićemo odlični, jer to dugujemo i našim vernim navijačima i Miši – poručuje Bora Đorđević.

Promo / Nebojša Babić

Prema Borinim rečima, Riblja čorba namerava da održi “koncert sećanja na velikog Mišu Aleksića u Beogradu, u nekom lepom prostoru, sa puno gostiju, jer je puno kolega volelo Mišu”, gde će biti izvođene Mišine pesme, a sav prihod će ići njegovoj supruzi i ćerki Jasmini i Mini Aleksić. Uz to, Riblja čorba sprema novi album i na njemu će se naći jedna Aleksićeva pesma.

Promo / Romana Slačala

Na Garden Stage-u prve večeri sviraju kultni bendovi Bjesovi, KBO!, Obojeni program i Repetitor, a uz njih Darkshines, Keni nije mrtav, Kruševac geto i Funk Shui, zatim 25. juna u živopisnu, drvećem natkrivenu “Zastavinu baštu” dolaze Nikola Pejaković Kolja, Nikola Vranjković, kao i Svemirko, Nikom ništa, Kika, Dram, Klinac i Kendi, a završno veče Arsenala 11 pripada Kanda Kodži i Nebojši, Pero Defformer-u, Texas Flood-u, Peter Vein-u, Dead Joker-u, Gazorpazorpu, Ivanu Jegdiću, Voyage-u i Sajsi MC.

Promo / Arsenal fest

Na Explosive DJ Stage 24. juna dolaze Gorache b2b Shoomadisco, Battric & Mivu, Runy i Vladimir Aćić, druge večeri Hunckie b2b Petrovitz YU, Kristijan Molnar, Andrew Meller i Lea Dobričić, dok su 26. jun u rustičnom zdanju “Čaurnice” Sale Jovanović & Markwood (LIVE), Bokee, Wise D & Kobe i Dejan Milošević.

Promo / Roberto Pavić

Nažalost, usled i dalje nepovoljne globalne situacije sa Kovid-19 pandemijom na predviđene turneje neće ići Placebo i Gogol Bordello, pa samim time nisu u mogućnosti da dođu ovog leta u Kragujevac, već su njihovi nastupi prebačeni za Arsenal Fest 2022. godine, čiji će datumi biti saopšteni naknadno.

Promo / Zeljko Milojevic

Ulaznica kupljena samo za 23. jun 2020. godine, odnosno 24. jun 2021. sa logom benda Placebo, ostaje važeća za naredni Arsenal i dan kada će svirati Placebo. Ukoliko neko želi, povrat kreće od 1. januara 2022. godine.

Promo / Nebojsa Babić

Komplet ulaznica za sve tri večeri Arsenal Festa 11 košta 3.000 dinara, dok je za jedno veče 1.500 dinara preko mreže i prodajnih mesta www.tickets.rs. U Kragujevcu prodaja ide preko Doma omladine, Da Gama Travel-a, Triptiha i Music Store-a.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike