Filmovi sa Kanskog festivala u domaćim bioskopima: Van konkurencije ostvarenje o Selin Dion (VIDEO)

03.06.2021

15:44 >> 14:44

0

Srbiju ove godine očekuje bogata bioskopska i festivalska filmska sezona, a nakon toga posetioci platforme MOJ OFF moći će da gledaju celokupnu selekciju fes

Filmovi sa Kanskog festivala u domaćim bioskopima: Van konkurencije ostvarenje o Selin Dion (VIDEO)
Copyright Promo / MCF

Danas je objavljena selekcija prestižnog Kanskog festivala, a distributerska kuća MCF MegaCom film otkupila je za domaće tržište 21 filmsko ostvarenje.

Srbiju ove godine očekuje bogata bioskopska i festivalska filmska sezona, a nakon toga i posetioci platforme MOJ OFF moći će da gledaju celokupnu selekciju festivala.

Ovogodišnji festival biće održan od 6. do 17. jula, a veliki broj ostvarenja koji će biti prikazan u okviru Glavnog programa festivala naći će se u distribuciji MCF MegaCom filma.

Među njima je i ostvarenje “Anet“, francuskog scenariste i reditelja Leosa Karaksa koji će biti prikazan na otvaranju, a ujedno je i prvo Karaksovo ostvarenje na engleskom jeziku.

Promo / MCF

Priča prati Henrija, stand-up komičara žestokog smisla za humor i En, pevačicu međunarodnog ugleda. Uvek u centru pažnje, oni su savršen, zdrav, srećan i glamurozan par. Međutim, rođenje njihovog prvog deteta, Anet, misteriozne devojčice izuzetne sudbine, promeniće im živote. Glavne uloge tumače Marion Kotijar, Adam Drajver, Sajmon Helberg…

Komedija proslavljenog američkog reditelja Vesa Andersona, njegov najnoviji film “The French Dispatch” koji oživljava nekoliko priča iz časopisa koji je osmislio Amerikanac koji živi u izmišljenom gradu u Francuskoj takođe je odabir Glavnog programa ovogodišnjeg festivala. Uloge u filmu tumače poznati glumci Kristof Volc, Bil Marej, Tilda Svinton i drugi.

Ostali filmovi koji će se naći u konkurenciji Glavnog programa Kanskog festivala su:

“Three Floors” nova drama italijanske rediteljke i scenaristkinje Nani Moreti. Ovo je priča o tri porodice koje žive u tri zasebna stana na tri različita sprata jedne iste buržujske zgrade. Uloge tumače Nani Moreti, Alba Rorvaher, Rikardo Skarmaćo. Ovo je prvi put da rediteljka Nani Moreti nije adaptirala svoje delo za potrebe filma.

Promo / MCF

U selekciji su i “Everything went Fine” reditelja Fransoa Ozona, iranski film “A Hero” dvostrukog dobitinika nagrade Oskar, reditelja Ašgara Faradija, zatim film Kirila Serebrenikova “Petrov’s Flu”, kao i “On a half clear morning” Bruna Dimona.

“On a half clear morning” Promo / MCF

Ostvarenje Žaka Odijara “Paris 13th District” takođe je film ovogodišnjeg programa, kao i francusko-izraelsko ostvarenje reditelja Nadava Lapida “Ahed’s Knee”.

U trci za nagradu našli su se i fimovi: “Memoria”, “The Worst Person In The World”, “Drive My Car”, “Bergman Island”, “Hytti Nro 6”, “Benedetta” holandskog reditelja Pola Verhovena, nemačko-mađarski film “The Story Of My Wife”, kao i film američkog glumca Šona Pena, ovaj put iz pozicije reditelja – “Flag Day”.

Van konkurencije, a u distribuciji MCF MegaCom Film, naći će se ostvarenje “Alin” (Aline, The Voice Of Love), francuske rediteljka Valérie Lemercier o divi prepoznatljivog glasa – Selin Dion.

U distribuciji MCF MegaCom Filma je i ostvarenje koji će biti prikazano u okviru noćne projekcije – “Bloody Oranges” Žana-Kristofa Morisa, kao i Kanske premijere, ostvarenja “Deception” i “Evolution”.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike