Dorćol Platz kao slikarsko platno: Počinje Sajam savremene umetnosti

08.06.2021

05:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Otvaranje izložbe selektovanih dela je 10. juna u 19 časova

Dorćol Platz kao slikarsko platno: Počinje Sajam savremene umetnosti
Copyright Promo/Ivan Kocić

Drugi “Contemporary Art Fair – CAF” (Sajam savremene umetnosti), održava se u Beogradu, od 10 do 13. juna, u prostoru Dorćol Platz.

Cilj ove manifestacije, koja je osnovana prošle godine sa idejom i načelima velikih evropskih i svetskih umetničkih sajmova, je da naša savremena umetnost bude vidljivija u zemlji i inostranstvu, da bi vremenom postavili Beograd na kulturnu mapu velikih umetničkih dešavanja.

Otvaranje izložbe selektovanih dela je 10. juna u 19 časova, u Dorćol Platzu.

Promo/Dušan Savković

Reprezentativnom postavkom biće predstavljeno tridesetak likovnih stvaralaca od kojih su mnogi na početku svoje kreativne karijere. Takođe, učesnici ove smotre umetnosti su i dobro poznati, afirmisani autori. Oni će se predstaviti raznorodnim likovnim delima, različitih poetika izvedenih u svim slikarskim tehnikama.

Promo/Marijana Rakićević

U toku trajanja sajma biće održane i brojne radionice na kojima mogu da učestvuju i posetioci, a predavanja i demonstracije vršiće izlagači. Važno je naglasiti da su umetnici prisutni sve vreme izlaganja kako bi se ostvario direktan kontakt sa publikom. Svaka postavka je mini solo izložba jednog autora.

Promo/Ivan Kocić

– Vremenom, želimo da Beograd postavimo na kulturnu mapu velikih umetničkih dešavanja, poput svetskih sajmova koji imaju internacionalnu publiku i izlagače. Želja nam je da zadržimo tempo održavanja ove smotre umetnosti dva puta godišnje i da podignemo nivo organizacije u  nastupajućim godinama – rekla je Marija Milošević jedan od organizatora ove manifestacije.

Pročitajte još

Organizatori sajma su galerija Art for All, Galerija Neon i likovni umetnik Ivan Kocić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike