"Connected Again": Milan Petrović nastupa u Domu kulture Studentski grad

18.06.2021 | 12:19

Autor: Redakcija 24sedam

Beogradski kompozitor i klavijaturista nedavno je novim singlom najavio kompilaciju autorskih kompozicija The Best of 2011 – 2021 nastalih u proteklih 10 god

Copyright Milan Petrović / Promo

Milan Petrović, poznati beogradski kompozitor i klavijaturista nastupiće sa svojim bendom 26. juna u Domu kulture Studentski grad.

Petrović je nedavno novim singlom “Connected Again” najavio  kompilaciju autorskih kompozicija “The Best of 2011 – 2021” nastalih u proteklih 10 godina, u kojoj su učestvovali i brojni regionalni muzičari.

“The Best of 2011 – 2021” predstavlja retrospektivu pažljivo biranih autorskih kompozicija Milana Petrovića koje su objavljene i nastale u proteklih deset godina, a gde je sarađivao sa mnogim poznatim muzičarima kao što su Vasil Hadžimanov, Aca Seltik, Sky Wikluh, Bruno Mičetić, Dušan Bezuha, Boris Bunjac, Branko Isaković, Ivan Aleksijević, Vladimir Maričić…

Copyright Milan Petrović / Promo / Sasa Ivanovic

Iako na muzičkoj sceni Milan Petrović gradi svoju profesionalnu karijeru već 25 godina, kompilacija “The best of 2011 – 2021” kroz izabranu 21 autorsku kompoziciju, predstavlja osvrt na njegov opus u vreme solo karijere,

U okviru kompilacije, posebna pažnja posvećena je saradnji sa ženama iz sveta muzike, a koje svoju karijeru grade takođe u regionu i svetu, kao što su Sonja Kalajić, Ksenija Komljenović (SAD), Diana Čerenšek (HR), Vanja Danilović (BIH), Maja Klisinski, Aleksandra Djordjević, Mina Momčilović, Dunja Popović, Bojana Todorović.

U sinergiji svih muzičara i muzičarki sa kojima je Petrović sarađivao na ovim kompozicijama, kompilacija nas vodi kroz vrednosti prijateljstva, putovanja i istinskog doživljaja prirode i ljubavi.

Copyright Milan Petrović / Cover photo Mina Pavlovic, design by Daniel D. Mihajlovic

Album otvara pomenuti singl “Connected Again” na kojem su radili muzičari iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije: Sašo Popovski (gitara, MKD), Đođe Maksimovski (bass, MKD), Ermal Rodi (sax, AL), Goran Savić Čaki (bubnjevi, SRB) I naravno Milan Petrović (klavijature, kompozicija, aranžman SRB).

U ovom desetogodišnjem stvaranju i muzičkom putovanju, kompilaciju zaključuje kompozicijom za klavir pod nazivom “In Love” u solo izvođenju Milana Petrovića. Kaver fotografija je delo Mine Pavlović, a dizajn potpisuje Daniel Mihajlović.

Pročitajte još

Milan Petrović je kompozitor, pijanista i tekstopisac. U samostalnoj karijeri objavio je ukupno deset izdanja na kojima se potpisuje kao kompozitor, aranžer i muzičar, a kao gostujući muzičar nalazi se i na brojnim izdanjima umetnika iz regiona. Nastupao je širom sveta kako samostalno, tako i sa Milan Petrović Quartet-om, koji pored njega čine Lehel Nađ, Bogdan Zdjelar i Robert Gostincar.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam